Лятото е възможно най-подходящият сезон за приятни вечери на открито с близки хора. Тук облагодетелствани са тези, които разполагат с градина, която лесно могат да превърнат в място за раздумка и качествена отмора. Не се изисква кой знае колко, но определено доброто обзавеждане следва да бъде приоритет.

Днес пазарът е пренаситен от предложения, което често ни затруднява в избора. Нашият съвет е да се доверите на доказани във времето търговци, чиято репутация говори сама за себе си. Не забравяйте, че за една мебел е важно не само да бъде красиво изглеждаща, но и сглобена от качествени материали. Това е основната причина, поради която хиляди българи залагат на градински мебели Виденов, където се забелязва добра комбинация между цена, визия и качество.

Представяме ви някои от градинските мебели, които следва да имате предвид при обзавеждане на това пространство:

Маса

Да започнем от градинската маса, която е сред най-важните артикули, които следва да закупим. Днес пазарът предлага разнообразни възможности, включително добре познатите маси от пластмаса. Те могат да се похвалят със завидна функционалност и отлична цена, но много хора не ги намират за особено стилни.

Ако разполагате с по-висок бюджет, дървото и металът са сред опциите, които са най-предпочитани от страна на потребителите. 

Закупувайки градинска маса, не пропускайте да прецените размера ѝ според пространството, с което разполагате. Предвидете, че там ще има разположени и столове, които също ще заемат съответното място. Добра идея е да си сглобите градински комплект от един търговец, за да свършите цялата работа наведнъж и да улесните задачата си.

градинско обзавеждане
Качественото осветление е ключов фактор в градината

Осветление

Тук пазарът също се разви впечатляващо в последното десетилетие. Любителите на доброто осветление могат да избират между цяла палитра от опции, сред които:

  • Високи и нискостоящи лампи;
  • Поставено в земята осветление;
  • Стенни лампи;

При крушките също можем да избираме, като сред най-популярните възможности са матови, прозрачни, преливащи се и т.н. Тук можете да планирате и самите цветове, тъй като в добрите магазини са налични всякакви варианти. Това е чудесен момент да дадете израз на въображението си и да се развихрите със свежи идеи.

Изборът на подходящо осветление е деликатен въпрос и е разбираемо, че малка част от потребителите действително имат обширни знания за функцията на осветителните тела. Ако е възможно, съветваме ви да се консултирате с експерт, за да направите правилния избор за своята градина.

Декинг - винаги е добре да го има

Поставянето на декинг настилка се забелязва все по-често сред хората, които разполагат с удобството да имат собствена градина. Обяснено най-просто, декингът е специална настилка, която се поставя на открити площи. Най-често се прави от дърво и т.нар. WPC - дървесно-полимерен композитен материал.

Ако е качествен, декингът може да издържи на натоварване до 2 тона, както и на различни температури според сезона. Днес любителите на тази екстериорна настилка могат да избират между различни цветове и модели, което прави избора още по-индивидуален и според личните предпочитания. Декингът обаче представлява и определен ангажимент - нужно е да се извършва поддръжка, състояща се в актуализиране на защитния му слой. Този специален слой е задължителен, за да се предпазва дървесината от ултравиолетови лъчи и влага, например.

Заключение

В днешно време, когато повечето хора живеем в градска среда, да имаш собствена градина е истински лукс. Независимо дали говорим за основно жилище или вила за уикенда, това пространство може да бъде използвано по наистина приятен начин. Отделете си нужния бюджет, доверете се на надеждни търговци и сме сигурни, че съвсем скоро ще разполагате с мечтано място за почивка.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар