Световната пандемия от COVID-19 промени начина, по който живеем, но всички заедно успяхме да си припомним, че във времена на криза можем да се оповаваме на изкуството - онзи лъч надежда, който съхранява и обогатява човешката душа, дори когато навън е мрачно и студено.

Благодарение на упорита работа и най-вече любов към културата, Парк-театър “Борисова градина” се превърна в притегателен център за всички онези, които отказаха да се почувстват сломени от световните събития. Инициативата предостави възможност за изява на десетки талантливи български творци, организирайки множество спектакли в сферата на театъра, киното и музиката. Горди сме, че подадохме ръка на част от хората, които бяха най-засегнати от COVID пандемията не само тук, но и в световен мащаб - хората, които създават изкуство и имат благородната мисия не само да забавляват, но и да одухотворяват останалите.

А сега е време за наградите "Златната пчела"

На 19 септември от 20 часа ще отпразнуваме работата и отдадеността на само част от творците, които работиха неуморно в рамките на инициативата Парк-театър “Борисова градина” през последния сезон. Горди сме да съобщим, че ще бъдат раздадени наградите “Златната пчела” - призове за работливите и талантливите!

На територията на Парк-театър “Борисова градина” ше бъдат излъчени лауреати в категориите “Главна мъжка роля за театър”, “Главна женска роля за театър”, “Режисьор за драматичен театър”, “Театрален продуцент”, “Най-гледан филм” и “Най-посещаван концерт”. Водещ на церемонията ще бъде обичаният актьор и телевизионно лице Александър Кадиев, а събитието ще се проведе с подкрепата на Бритиш Американ Табако България. 

Златната пчела

Сезон 2021 на Парк-театър “Борисова градина” стартира през май и ще продължи до октомври. Разположена в самото сърце на София, непосредствено до езерото “Ариана”, сцената на инициативата даде възможност на любителите на изкуството у нас да се срещнат с някои от най-обичаните ни актьори и музиканти. Режисьори от калибъра на Мариус Куркински и Теди Москов представиха свои представления, а софиянци и гостите на града успяха да се срещнат с актьори като Захари Бахаров, Бойко Кръстанов, Асен Блатечки, Теодора Духовникова, Герасим Георгиев - Геро, Христо Гърбов, Милица Гладнишка и други.

Обичаме театъра, но не забравихме музиката и киното. Някои от най-популярните лица на българската поп музика изнесоха концерти за феновете си, като същевременно показахме филмови продукции, които не ви оставиха равнодушни. Кукленият театър и танцовите спектакли също намериха място на сцената на Парк-театър “Борисова градина”, а сред най-специалните събития за сезон 2021 бе гостуването на Софийската филхармония. За да осигури максимален комфорт на своите гости, Парк-театър “Борисова градина” успя да предложи провеждане на представления с осигурен покрив над публиката - единственият летен театър у нас с подобно удобство за зрителите.

"Пчелен мед за смет"

По-рано през деня ще се осъществи и екологичната инициатива “Пчелен мед за смет”, чрез която ще направим опит да почистим Борисовата градина от отпадъци и най-вече да напомним на софиянци за чувството на лична отговорност и грижа за околната среда. Начало на инициативата ще бъде дадено от 11 часа, а сборен пункт е сцената на Парк-театър “Борисова градина”. Почистването на парка ще продължи до 13 часа, а всеки един от доброволците, събрал поне 100 грама отпадъци, ще получи награда бурканче мед. За най-големите отличници са предвидени още по-приятни награди - билети за спектаклите на Парк-театър “Борисова градина”. С любезната подкрепа на Бритиш Американ Табако България ще бъде връчена и специална награда за екология.

Опазването на природата и околната среда е лична отговорност на всеки един от нас. Призоваваме всички да изхвърлят отпадъците си единствено в обозначените за това места. Единствено така можем да живеем в по-приятен и по-приветлив град!

Заповядайте на връчването на наградите “Златната пчела” на 19 септември от 20 часа в Парк-театър “Борисова градина”. Нека заедно отпразнуваме работата и таланта на артистите, които стоплиха душите ни в течение на сезона. И в ситуация на световна пандемия, принудила ни да променим начина си на живот. Щастливи сме обаче, че не изневерихме на любовта си към културата и изкуството. Надяваме се, че и през следващия сезон на Парк-театър “Борисова градина” ще бъдете отново с нас. Обещаваме, че няма да ви разочароваме!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар