Мила Роберт - сатиричната алтернативна принцеса

Кой не е чувал за Мила Роберт, кой не е пял редом с кавърите на Азис, Ивана и не е поклащал глава на ритмичните ѝ чил парчета? Вероятно онези без нюх за талант. И без да я прославяме, тази млада дама съчетава страстта на Лана дел Рей, таланта на Били Айлиш и смелостта на Мадона. И в трите примера качествата са общи, неслучайно. Артисти като Мила и Прея са наше си богатство, вещаещо добър отзвук към ширините ни. Да си оригинален не е лесно, а непринудено “свой си” още повече.

В края на май месец излезе “Всичко рязко светва” - новата песен по текст на Мила, музика на Явор Карагитлиев и пореден клип, дело на Жоро Пеев. Първи сингъл от албума “Eготрип”, нарочен за май, но отложен за есента заради националното положение. А моето пък първо впечатление фиксира визуализацията. Не знам на филм от кое течение или епоха да оприлича този актьорски полет (времето е илюзия и без това), но е от тези, които ще повторя. Като заглавие на Бертолучи в тон с Уди Алън и гарнирано с мафиотска закачка. “Идиотът знае само да се радва, идиотът знае само да прощава, идиотът знае само да танцува” ми звучи така идилично, че се сещам как в седми клас пусках клечки за уши в терасата на съседите и залях завеската им със сок. Всичко това привнесе мелодрама само в чуждите животи, в моя - смехът до сълзи остана подвиг. Все пак – “усмивката ми тайно се прокрадва, който к’вото ще да заповядва” е нещо като лозунг, който следваш от бебе и губиш на 16. Харесвам Мила и съм щедра с думите, понеже тя го подхранва – пламът на дете, кълчещо се ала Гери-Никол до счупване на крайник.

 

През X Factor, картини и НАТФИЗ, разноцветните нишки в гените прозират. Продава всичко на пилотната си изложба, смайва журито на първия си кастинг с “Wicked Game”, а колкото до актьорството – от голяма любов наклони към “старо гадже”, макар и сред валетата в арсенала ѝ. Защо да избереш едно, като може да имаш всичко? Между почивка и влагане... и поприще след поприще, допълващо предишното. Мечо Пух не слага лимит на “повече” и младостта е същата – безумен глад. В случая и много таланти, с и без Бате Енчо.

Ако трябва да отлича топ 3 от наличното творчество, ще включа “Наше си е саше”, “Такт” и “Всичко рязко светва”. Продукциите стават все по-добри, текстовете са оригинални, а звученето е така catchy, че столът проскърцва. Слушам ги поне по два пъти, преди да мина на хипстърските си любимци и обходя YouTube от Цветелина Янева до Drowning Pool. В случай че не сте чули интерпретацията на “Bodies” в “Гласът” – струва си)

Мила Роберт
Фотокредит: Иван Христов

Фен базата на Мила личи именно по YouTube коментарите – все интелигентни и позитивни люде - аудиторията отразява изпълнителя. Ако бях влогър с 30 първокласници зад себе си, не бих повярвала на “страхотна си”. Както казват тризначките: “Ние сме много забележителни, щото забелязваме всичко”.

Освен творчески обещаваща, Мила Роберт е издигнала смехът и липсата на срам в култ. Натурално забавна е, което е видимо по интервюта, приема живота леко, макар и своенравно. Бунтар с мъдра глава и защитник на щастието. Не трябва да се вземаме насериозно, излишно е да ни е срам, глупаво е да не следваме пламъка. В интервю, което ѝ взех, попитах: “Вярваш ли във висша сила, или всичко е случайно?”. Тя отговори, че Бог напасва всичко много добре, има точно време и място, ако се заслушаш”. Перифразирам, но предавам вярата.

Мила Роберт
Фотокредит: Иван Христов

Различните хора винаги са по-интересни. И Мила Роберт, и Ваня Щерева са близначки по откровение. Мисълта тече като изливане пред приятел, но гладко като зрял оратор и сурово като емоция на артист. Казвам си, но с финес. Не спестявам, не храня шок и срам. Ще ми се хората да свикват с истината, както неусетно приемат техните изяви с нахилени лица и попит мир. Няма време за нищо друго, освен разголване. Пък който иска, да докладва радостта.

Мартина Чалъкова

Завършила съм психология, но по-силно и натурално ме влече философията. И дървената, и по-смислената. Обичам да пиша, пея и да бъда пометена от стойностно кино, поезия или перфектно изречение. Интересувам се от катарзиси и всичко, което е емоционално наситено. Стилово съм минала през детски приказки, разкази, импресии, поезия, почти издадох книга.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни