Били Айлиш – феноменът сред поколението Z

Били Айлиш. Ако не сте чували това име, то вероятно не сте от така нареченото поколение Z, защото за тези младежи това име е религия. Били е от онези млади изпълнители, чието творчество те изпълва с различни емоции. Ако сте почитатели на Лана дел Рей, изкуството на Айлиш със сигурност е по вкуса ви.

Едно от основните неща, които правят творчеството й още по-привлекателно е нейната възраст. Тя е само на 17 години, а първият си хит: "Ocean Eyes", тя издава когато е на 15. Гласът й е едновременно успокояващ и харизматичен. А за визиите в клиповете, разчита единствено на себе си. Израснала в семейството на актьори и музиканти не е чудно за никой, че момичето започва да се занимава с музика от ранна детска възраст. Когато е едва на 11 години започва да пише и пее свои собствени песни. Писането на текстове тя приема като начин да изрази мислите си. В едно от последните си интервюта споделя, че намира за много странен въпроса „Кога започна да пееш?“ защото от както се помни, винаги е пяла и създавала мелодии и така правят всички в нейното семейство. Дори се чуди защо останалите хора също не правят така.

Ако разглеждате нейни снимки със сигурност ще се запитате „Защо това младо момиче изглежда по този начин?!“. Самата тя споделя в интервю, че не се чувства удобно когато носи дънки и тениска. Тя обича да се забелязва отдалеч и да се отличава от останалите. „Обичам да се чувствам обсъждана, затова съм тук“, казва още тя.

Освен нетипичния й начин на обличане впечатление прави, че не се усмихва. Изобщо. „Мразя да се усмихвам. Това ме кара да се чувствам слаба и безсилна.“. Често й се случва когато някой й се усмихне да улицата тя да върне усмивка, но не от онези истинските. Просто от учтивост, но не винаги се получава.

 

Интересен факт е че за Били феновете й са нещото, на което тя най-много държи. За нея все още е странно, че хората по улиците я разпознават и поздравяват. „Лудост е, защото аз съм на 15 и също съм била от другата страна. Знам какво е да си луд фен на някой, който дори не подозира че съществуваш. Лудост е, че хората гледат на мен по същия начин.“. Певицата споделя още, че не нарича почитателите си „фенове“, защото всички те са нейно семейство. „Те са единствената причина да съм „Някой“.”. Свидетелство за това е клипа към песента й „When the party’s over”. Айлиш споделя, че се е вдъхновила от рисунка, която нейн фен й подарил след края на концерт. Там тя била нарисувана с черни сълзи. „Помислих си, че е пристрастяващо да го гледаш и затова реших да го пресъздам в клип. След това събрах всички от екипа и им обясних точно какво искам.“, казва младата певица.

Хора, които са присъствали на нейн концерт споделят, че по време на шоуто Били е помолила публиката да приберат телефоните си и да се наслаждават на музиката. Самата тя не е привърженик на телефоните, защото имала чувството, че ако умре на сцената, те ще продължат да снимат.

Въпреки всички странности на изпълнителката талантът и не може да бъде отречен. Въздействието върху публиката също е неоспоримо. В днешно време подрастващото поколение има нужда от някой на който да подражава. Защо това да не е момиче на тяхната възраст. Момиче, което им показва, че за мечтите няма възраст и не е страшно да ги преследваш.

"Надявам се да покажа на хората, че на тях не трябва да им пука какво мислят останалите за тях. Аз съм наистина странна и знаете ли какво? Харесва ми, това е нещо специално за мен. Забавно е да си странен. Това си ти и това е твоят живот. Прави това, което искаш."

Цветелина Байчева

Обичам всичко около мен да блести. Никога не излизам от вкъщи без розовите си очила, така виждам света по-добър. Винаги търся положителното в хората, които срещам. Вярвам, че няма случайни неща и всичко се случва точно когато е писано – нито по-рано, нито по-късно. Нямам любим сезон, защото намирам красота във всяко едно време от годината.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни