Излязлата съвсем наскоро Metal Gear Solid V: The Phantom Pain е последната игра от легендарната поредица и своеобразна лебедова песен на Хидео Коджима за Konami. Тъжно ни е да го кажем, но това е така - Коджима си тръгва от Konami, а една велика ера приключва.

Геймката се появи на бял свят на 1 септември, като шедьовърът на Коджима е достъпен на множество платформи - PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 и Xbox 360. Ако все още не сте я тествали, гледайте да го направите възможно най-скоро.

Играта вече получи позитивни ревюта от някои от най-авторитетните медии в областта на гейминга, като появата й на пазара е несъмнено сред водещите събития в света на видео игрите за 2015 година.

Излизането на Metal Gear Solid V: The Phantom Pain бе съпътствано и от сериозни сътресения в света на японския гейминг, след като през март легендарният автор на поредицата Хидео Коджима и неговото студио Kojima Productions бяха отстранени от Konami. В резултат на раздялата, името на Коджима дори бе премахнато от обложката на играта.

И докато The Phantom Pain продължава да се радва на положителни отзиви от страна на критици и фенове, предлагаме ви любопитно видео, което ни показва как изглежда играта на различните платформи. С любезното съдействие на специализираната платформа Gamespot.


Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар