Мерудия готвят нова тава с етно, хип-хоп и балканско реге

На 28 октомври етно-реге групата Мерудия представя дебютния си дългосвирещ едноименен албум. Концертът по случая е в голямата зала на *Mixtape 5*, за да има достатъчно място за танци. Като support act на сцената ще се качат сърбите от KILLO KILLO Banda и ще се заформи цяло кило мерудия.


Мерудия са добре известни на всички reggae and more почитатели от 2007 година насам. Познаваме Веселин Йовчев (китара, глас) и от друга любима група - РЕВЮ. Весо и компания не спират да отправят музикални послания по важни теми. В предстоящия албум са включени хитовете „123 Иракли“ и дебютният им сингъл 'Minimum Stress'. Регето е в основата на звученето, но Мерудия не се ограничават само до там. Очакваме хип-хоп включване от Християн (кавал, глас, мелодика в Оратница и Мерудия). Zafayah и NRG_D участват като гост музиканти в албума. Ще ги чуем на живо и на концерта.

Към манджата мерудия ще добавят Воислав Малесев, по-известен като Killo Killo, и неговата банда. През 2007 г. Воислав сформира Killo Killo Banda, за да изпълнява вече записаните от него парчета, примесени в креативни импровизации на живо. Коренът на музиката, която правят, е roots reggae, но не е само това – Killo Killo Banda свирят rock steady, dance – hall и карибско ска, примесени с неповторим балкански блус вкус.

Припомнете си тук интервюто на VIBES с Мерудия.

Очертава се силен старт на дългоочаквания албум на Мерудия. Идваш ли?

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни