Една от легендите на "Междузвездни войни" Марк Хамил призна, че най-вероятно участието му в легендарния франчайз е приключило.

Хамил направи име с ролята си на Люк Скайуокър, като той взе участие в две от общо трите трилогии на поредицата. Освен това, по-млада версия на Люк видяхме в сериалите за Мандалореца и Боба Фет, разбира се, благодарение на технологиите.

Както знаем, легендарният джедай намери кончината си в Епизод VIII на "Междузвездни войни" - "Последните джедаи", като остава възможността в бъдеще той да се появи в някой проект като "призрак на силата".

Самият Марк Хамил обаче смята, че времето му като Люк Скайуокър окончателно е приключило и той няма какво вече да даде на феновете от своя страна.

Говорейки в шоуто "Sunday Morning" на CBS, Марк Хамил заяви следното: "Имах своето време и то бе наистина добро. Но мисля, че това е достатъчно. Разбира се, никога не казвай никога, но просто не виждам каквато и да е причина да се завърна като Люк. Нека го кажа по този начин - те имат толкова много други истории, които да разкажат, че просто вече не се нуждаят от Люк Скайуокър."

Люк Скайуокър
Марк Хамил като Люк Скайуокър

Американският актьор бе попитан как се чувства спрямо факта, че винаги и навсякъде ще бъде свързван с ролята си на култовия джедай.

"Ами, просто не ме интересува... истината е, че никога не съм очаквал някой да ме запомни за каквото и да е. Просто исках да изкарвам достатъчно пари от това, което харесвам. И си мислех, че може и да е по-зле. Например, да бъда запомнен като актьора, който най-добре е изиграл Адолф Хитлер, нали? Поне Люк наистина е човек, на когото можеш да се възхищаваш!"

В свое скорошно интервю Марк Хамил сподели и мнение, че е излишно да се прави нов сериал за Люк Скайуокър, разказващ за събитията след "Завръщането на джедаите".

"Те нямат нужда да разказват тези истории. Но ако го направят, тогава нямат нужда от мен. Ще им трябва актьор на подходящата възраст".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар