Един от най-гениалните дивелъпъри в историята на гейминга Хидео Коджима представи втори трейлър на своето дебютно заглавие, откакто той напусна Konami - Death Stranding. А част от него е и датският актьор Мадс Микелсен, когото познаваме от ТВ сериите "Ханибал" и когото тепърва ще гледаме в "Rogue One: История от Междузвездни войни".

След като първият трейлър на Death Stranding бе представен по време на E3, а главно действащо лице в него бе звездата от "Живите мъртви" Норман Рийдъс, сега получихме шанс да видим и още кадри от играта.

Трудно можем да кажем, че на E3 успяхме да добием сериозна представа за всичко онова, което ни очаква в Death Stranding. Дебютният трейлър по-скоро предизвика чувство на мистерия и енигма, отколкото на нещо друго.

Трудно можем да кажем, че и вторият такъв ни предоставя по-ясна представа за същността на заглавието.

Вторият трейлър на Death Stranding бе представен официално по време на The Game Awards в Лос Анджелис. В него виждаме персонаж, поразително наподобяващ режисьора Гийермо дел Торо, който носи в ръцете си контейнер с живо бебе вътре. Сигурно помните, че елементът с бебето присъстваше и в първия трейлър на заглавието, което ни кара да се чудим, защо малките човеци са толкова важна част от визията на Коджима за Death Stranding.

Определено си личи, че споменатият персонаж се намира и във военна зона, имайки предвид разрушенията около него и прелитащия военен самолет. От героя на Норман Рийдъс обаче няма и следа.

810

Развръзката на случващото се настъпва в края на трейлъра, когато можем да видим и персонажа на Мадс Микелсен, който, предполагаме, ще играе ролята на главния злодей в играта. А подобна роля му отива ужасно много и всеки, който е гледал поне няколко епизода на "Ханибал", би трябвало да знае това.

Героят на Микелсен се появява в тъмен тунел, в компанията на четири скелета с военни униформи, които той очевидно контролира технологично.

Поне на този етап, съдейки и по видяното от двата трейлъра, можем да съдим, че Death Stranding е игра, която ще ни пренесе в свят, разкъсван от война. А по някаква причина, която все още не знаем, бебетата също са важна част от историята и има причина, поради която те присъстват и двата видео сегмента до този момент.

Иначе Хидео Коджима получи заслужени овации по време на церемонията на The Game Awards, след като през миналата година достъпът му до нея му бе забранен от неговите бивши работодатели Konami. Тогава легендарният дивелъпър дори не успя да прибере наградите, отсъдени му за работата му по Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Този път обаче Коджима бе награден, получавайки приза "икона на индустрията".

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар