Изключително голям брой хора от години насам използват лайфскор - сравнително “прясно” нововъведение в технологиите. В него се кълнат много спортни фенове, които по една или друга причина нямат възможност да гледат или следят играта, чиито резултат желаят да разберат. Какво обаче представлява лайфскор и по какъв начин работи? 

Днес ще поговорим именно за тези “подробности” и ще хвърлим светлина върху някои от въпросите, на които някога ние също не сме могли да си дадем отговор. 

Какво е лайфскор?

Лайфскор представлява технологията, която дава информация за определен тип събития в реално време. Най-често, когато чуем това понятие, в съзнанието ни изникват уеб сайтовете за резултати на спортни събития, като футболни мачове, лиги и състезания.

Докато някои сайтове предлагат само най-общата и съществена информация за дадена игра, съществуват и такива, които пресъздават живите събития с по-големи подробности, като например: кой и как е отбелязал гол/точка, била ли е налице смяна на играчите, какъв е бил броят на фаловете, какво е временното класиране и прочие. Онлайн платформи, които предлагат подобни услуги, са Oddspedia.com, Livescore.com, ESPN.com и FlashScore.com - невероятно полезни източници на сведения, особено, когато нямате възможност да гледате мач на живо. 

Други интернет сайтове, използващи технологията лайфскор, изпъкват със своята креативност. Worldometers.info, например, показва в реално време точният брой хора на планетата, като числото се променя с всяка секунда. Във всеки случай, лайфскор спомага за много полезни, интересни и най-вече бързи потоци на информация. 

Как работи?

Най-често се използват два-три типа източници на информация - компании, други интернет сайтове и хора. Когато биват използвани живи източници на информация, на дадено лице се плаща в замяна на незабавното снабдяване на платформата с навременна и достоверна информация. След това тя бива публикувана на сайта, който постоянно се обновява.

Вторият и най-широко разпространен метод за купуване на новини/сведения е именно от компании и други платформи в интернет, които вече разполагат с желаната информация. Този начин е значително по-бърз, тъй като резултатите се конвертират автоматично чрез определен тип технологии, като API (приложно-програмен интерфейс) и интернет (мрежов) сокет. Резултатът е бързо, лесно и без никакви усилия от нечия страна опресняване на резултатите в реално време.

Заключение

Най-популярните уеб сайтове, които използват лайфскор, са именно тези, които отразяват малките и големи спортни събития. Това е една от технологиите, които драстично улесняват и разнообразяват начина на живот на хората. 

Удобството, което представлява “явлението” лайфскор е известно по целия свят, като до момента са налице много платформи, които го използват. Нашият екип препоръчва с две ръце да разгледате и изпробвате някоя от тях!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар