Ако вече сте гледали първи епизод на "Домът на дракона", дебютен спиноф от света на "Игра на тронове" (прочетете ревюто ни ТУК), вероятно вече сте се "запознали" с Мили Алкок. Тази очарователна 22-годишна актриса влиза в ролята на Принцеса Ренира Таргариен - един от най-ключовите персонажи, които предстои да видим в сериала.

Макар и да изглежда на 16, Мили действително е на 22. Тя е родом от Сидни, Австралия, а ролята ѝ в новата продукция на HBO Max следва да ѝ отвори вратите към световна слава и множество нови ангажименти в бъдеще.

Преди да стане част от голямото семейство на "Игра на тронове", Мили Алкок участва в редица по-малки продукции като Janet King, A Place to Call Home, Pine Gap, Les Norton, Upright и други. Още като тийнейджър посещава гимназия, специализирана в сферата на изкуството, но прекъсва обучението си, за да преследва един от първите си големи ангажименти като актриса.

Мили Алкок

Ако вече сте гледали първи епизод на "Домът на дракона", значи знаете какво се случва с Ренира Таргариен. Първоначално подценена от своя баща - Визерис, който седи на Железния трон, тя е определена от него за наследник на короната. Това решение обаче крие рискове, тъй като не е ясно как жителите на Вестерос ще приемат да бъдат управлявани от жена.

Съветът на Vibes.bg: Ако искате да постигнете и вие безупречните визии на световните звезди, разгледайте страхотните предложения на Fashion Days и открийте най-доброто за вас!

А напълно в стилистиката на "троновете", следва да очакваме множество интриги, свързани с управлението на Седемте кралства и стремежа на немалко хора да седнат на Железния трон.

Самата Мили Алкок е съвсем обикновено момиче, когато не е Принцеса Ренира. Тя има двама братя и определя себе си като "много затворена". Никой от семейството ѝ няма история в сферата на развлекателната индустрия, което я прави първата в това отношение.

Мили Алкок

Мили си спомня, че за първи път се е докоснала до актьорството на "пет или шест години", когато участва в училищна пиеса. Скоро след това започва обучение за актриса в Newtown High School of Performing Arts в родния си Сидни. Напуска гимназията преди да се дипломира, тъй като получава предложение да участва в продукцията Upright.

Самата Мили Алкок споделя: "Училището никога не е било за мен. Никога не съм била човек, който процъфтява в училищната среда. Има стигма спрямо хората, които прекъсват образованието си. Аз обаче нямаше как да откажа роля в Upright заради едно парче хартия. Това ми изглеждаше просто нелепо".

Мили Алкок

Иначе първата си роля Мили получава през 2014 година, когато получава възможността да играе тийнейджърка в австралийския сериал Wonderland. Именно Upright обаче, заради който тя напуска училище, се превръща в нейния трамплин към реална актьорска кариера. Оказва се, че решението, което тя е взела тогава, се оказва правилно. За тази роля Алкок печели награда за изгряваща звезда на Casting Guild of Australia.

Тя си спомня: "Постоянно ходех на прослушвания, но не получавах никакви роли. Актьорската индустрия е наистина конкурентна, но защото може да си позволи да е такава. Изкуството е нещо субективно, като в повечето случаи нещата са извън твоя контрол. Поради това всеки път, когато отида на прослушване, си казвам: "Или ще получа ролята и нещата ще се променят, или няма и те ще си останат същите. Няма смисъл да се тревожа за това".

Мили Алкок

Мили Алкок разбира, че е получила ролята на Ренира Таргариен докато мие чинии в ресторант в Сидни. Точно като приказка, нали? Скоро след това тя си стяга багажа и отпътува за Англия, където ще се снима "Домът на дракона".

Младата актриса споделя: "Това бе голяма промяна и просто си казах - "Окей, по някаква причина те вярват в мен, значи и аз самата трябва да си вярвам."

Признава, че не желае да мисли за известността, която ще получи заради ролята си на Ренира. Нито смее да си помисли какво ще последва за кариерата ѝ след подобен ангажимент.

Спомня си, че нейният агент ѝ се е обадил по телефона, за да ѝ каже, че е одобрена за ролята на Ренира Таргариен в новия сериал от "Игра на тронове". "Никога не съм мислила, че това ще ми се случи", спомня си Мили, добавяйки: "Тогава просто замръзнах. Опитах се да дишам дълбоко и попитах приятелката ми дали случайно ѝ се намира вино. След това се обадих на майка ми".

Мили Алкок

Австралийката признава, че е успяла да създаде приятелство с друга млада актриса в сериала - Емили Кери, която играе ролята на Алисент Хайтауър. Техните героини са близки и в самата продукция, което вече знаете, ако сте гледали първия епизод на шоуто. Мили разказва: "Запознахме се буквално преди началото на снимките, като и двете се чувствахме по идентичен начин за този ангажимент. Бяхме две млади жени, които се снимат в голям сериал, обикновено фокусиращ се върху мъжете. Може да се каже, че развихме истинско приятелство. Обожавам Емили и се опитвам всячески да я защитавам. Усещям я така, сякаш е по-малката ми сестра".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар