Подобно на колегите си от "Хари Потър" Даниел Радклиф и Ема Уотсън, Рупърт Гринт е сред актьорите, които са "обречени" да бъдат свързвани с един конкретен франчайз вероятно до края на живота си. И това е напълно нормално, имайки предвид, че "Хари Потър" е един от най-големите феномени в поп културата изобщо.

Както добре знаем, във филмите за момчето-магьосник Рупърт Гринт изпълнява ролята на един от най-верните му другари - Рон Уизли. Въпреки че вероятно всички смятаме, че книгите са недостижими и не могат да се сравняват с филмите, техните екранизации се оказаха успешни, а няколко талантливи деца се превърнаха в глобални звезди.

Подобно на Даниел Радклиф и Ема Уотсън обаче, Рупърт Гринт има и други роли, различни от тази на Рон Уизли в "Хари Потър". Да, вероятно много хора не могат да назоват дори една от тях, но понеже днес английският актьор е рожденик, ние ще ви представим някои от останалите му превъплъщения. Е, знаехте ли за някои от тях?

Servant

Рупърт Гринт

Servant е сериал в жанра на психологическия трилър, създаден от Тони Басгалъп за стрийминг платформата Apple TV+. Негов изпълнителен продуцент е майсторът на съспенса М. Найт Шаямалан, което следва да ви подскаже какво можете да очаквате.

Историята разказва за богата двойка от Филаделфия - Дороти и Шон, чиято връзка е поставена пред колапс след смъртта на 13-седмичния им син Джерико. След като Дороти претърпява остра психична травма, единственият ѝ шанс за възстановяване е да приеме, че наподобяваща истинско бебе кукла е нейно реално дете. Двойката наема бавачка, която да се грижи за куклата, сякаш е живо същество от плът и кръв, но от тук нататък започват да се случват наистина странни неща. Виж трейлър.

Snatch

Рупърт Гринт Snatch

Помните ли култовия филм "Гепи" (Snatch) на британския режисьор Гай Ричи? Ако да, вероятно сте също толкова стари, колкото съм и аз. Но пък сте си прекарали наистина яко, гледайки го. Филмът беше страхотен и определено е от онези продукции, които можеш да гледаш отново и отново.

През 2017 година дебютира сериал със същото име, стъпващ на основата на филма. В актьорския каст откриваме и самия Рупърт Гринт, който изпълнява ролята на Чарли Кавендиш-Скот - партньор в злодеянията на протагониста Албърт, който обаче произхожда от аристократично семейство. Виж трейлър.

Knock at the Cabin

Рупърт Гринт

Режисиран от М. Найт Шаямалан, Knock at the Cabin е апокалиптичен психологически хорър, изцяло издържан в стила на този така интересен режисьор. Сюжетът тук ни насочва към трима мистериозни (и въоръжени) непознати, които нападат семейство с обяснението, че те са избрани да решат съдбата на света. Малко момиче и родителите ѝ са взети като заложници, но остава въпросът - дали пък наистина в тях не се крие ключът към предотвратяване на апокалипсиса?

В актьорския състав откриваме още звездата на Marvel Дейв Баутиста и Джонатан Гроф, а типично за филм на М. Найт Шаямалан, можем да ви кажем единствено това - очаквайте интересни развръзки. Виж трейлър.

The ABC Murders

Рупърт Гринт the ABC Murders

До малка степен базиран върху романа на Агата Кристи със същото време, The ABC Murders е задължително предложение за феновете на детективските истории. Тук виждаме Рупърт Гринт в ролята на инспектор Кром, но също така и големия Джан Малкович като един от най-известните детективи в света - Еркюл Поаро.

Сериалът е продукция на BBC One, като е излъчван в продължение на три последователни вечери през декември 2018 година. Макар и да е с продължителност от едва три епизода, определено има качество и е приет добре както от критиците, така и от публиката. Виж трейлър.

Sick Note

Рупърт Гринт

Sick Note е брилянтна "черна" комедия, в която Рупърт Гринт си партнира с комика Ник Фрост. Историята разказва за застрахователен агент (Гринт), който е погрешно диагностициран с рак от некомпетентен лекар (Фрост).

Когато това се случва, главният герой осъзнава, че изведнъж всички са започнали да се отнасят по-добре с него. Нещо, което го подтиква да не разкрива истината, а именно - че е напълно здрав и въобще не е болен. Разбира се, това води до натрупване на лъжи, а лъжите - до все по-абсурдни ситуации. Виж трейлър.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар