Номиниран в редица награди и категории и притежател на звезда на Холивудската алея на славата, Даниел Радклиф е един от най-разпознаваемите актьори в днешно време. Успехът му се дължи най-вече благодарение на филмите за Хари Потър, в които играеше главната роля.

По повод рождения му ден ви представяме няколко екранизации с негово участие, различни от поредицата за Хари Потър.

„Джунгла“ (Jungle)

 

„Джунгла“ е приключенски филм от 2017 година. Базиран е върху истинска история – за пътуването на израелския авантюрист Йоси Гинсберг в тропическите гори на Амазония. Филмът проследява приключението на група приятели, тръгнали на пътешествие из непроходимите джунгли на Боливия.

В главните роли влизат Даниел Радклиф, Томас Кречман и Алекс Ръсел, а режисьор е Грег Маклийн.

„Звярът от Бърдън“ (Beast of Burden)

 

„Звярът от Бърдън“ е американски криминален екшън филм от 2018 година. Режисиран е от Йеспер Гансланд, а сценарист е Адам Хоелцеп. В главните роли са Даниел Радклиф, Грейс Гумер и Пабло Шрайбер.

Историята проследява пилот, който трябва да достави кокаин през мексиканската граница за последния си опит като контрабандист на наркотици.

„Зрителна измама 2“ (Now You See Me 2)

 

„Зрителна измама 2“ е американски криминален трилър от 2016 година на режисьора Джон Чу. Той е продължение на филма „Зрителна измама“ от 2013 година.

Екранизацията отново ни представя четиримата конници, които издигат представата за илюзията до нови висоти. Даниел Радклиф влиза в ролята на техническия гений Уолтър Мабри, който заплашва конниците с това, да прецака техния най-невъзможен обир досега.

Във филма участват и редица други известни акьори – Джеси Айзенбърг, Марк Ръфало, Дейв Франко, Лизи Каплан, Морган Фрийман и други.

„Виктор Франкенщайн“ (Victor Frankenstein)

 

Виктор Франкенщайн е американски научнофантастичен филм на ужасите от 2015 година. Базиран е на съвременни адаптации на романа „Франкенщайн“ на Мери Шели.

Ученият Виктор Франкенщайн и неговото също толкова брилянтно протеже Игор Щраусман споделят обща благородна визия в търсене на безсмъртие за човечеството. Но експериментите на Виктор отиват твърде далеч, а маниакалните му изследвания имат ужасяващи последици. Историята се фокусира именно върху връзката между Виктор и неговия най-добър приятел и помощник - Игор. Главните роли са изиграни от Даниел Радклиф и Джеймс Макавой.

What If (The F Word)

 

За финал – нещо по-развлекателно. За разлика от изброените досега филми, “What If” е романтична комедия. Филмът е режисиран от Майкъл Дауз и е написан от Елън Мастаи. Излиза през 2013 година, а Даниел Радклиф си партнира със Зоуи Казан.

Историята проследява живота на двама най-добри приятели, които започват да изпитват все по-силни чувства един към друг.

Едва ли Даниел Радклиф някога ще успее да излезе напълно от „сянката“ на най-известната си роля, тази на Хари Потър. Затова тук сме ви представили едни коренно различни по жанр филми, в които можете да видите акьора в напълно различна светлина. Приятно гледане!

Автор

Студент по журналистика. Любител на животните, слънчевото време и хубавите мигове. Заклет фен на фантастиката. Обичам четенето, а понякога се случва и да пиша. Интересът ми към футбола често води до споделяне на (не)компетентното ми женско мнение.

Напишете коментар