Време е за море! Всеки знае кои са основните неща, които трябва да сложи в багажа. Но почитателите на четенето със сигурност искат да вземат със себе си и (поне) едно четиво. Представяме ви някои наистина подходящи книги за плажа.

Какво обаче да е то? Това е сложен въпрос, но ще се опитаме да ви улесним. Ето някои предложения, които си струва да обмислите:

"Вино от глухарчета", Рей Бредбъри

Очарователната книга на Рей Бредбъри със сигурност е чудесно четиво за лятната почивка. Увлекателна история, разказваща как детското безгрижие преминава в безвъзвратно порастване.

"Плажът", Джеймс Патерсън

Запленяващият трилър на майстора Джеймс Патерсън ни разказва за Ким Макданиълс, модел на бански, която е отвлечена на Хаваите, и Бен Хокинс, вестникарски репортер, който е изпратен да отрази случая.

"Сънувани плажове", Анита Тарасевич

Роман, който разказва за любов, приятелство, прошка, за морето и призива на един бряг.

"Ченге на плажа", Антъни Галиано

Включваме в списъка още един трилър, който е напрегнат, находчив и увлекателен с остроумния си диалог, приключенската си история и интересния главен герой, бившето ченге, Джак Вон.

"Плажът", Алекс Гарланд

Екшън, драма, приключения... Какво повече бихме искали от едно плажно четиво. "Плажът" първо ще ви накара да искате да се озовете на девствения тайландски бряг, на който се развива действието, а после - да се зарадвате, че сте на спокойните черноморски плажове. В книгата ще откриете тайнствени карти, тайни острови, плантации с марихуана, загубена невинност и един Рай, който ще се превърне в Ад.

Плажът

"Градината на малките промени", Аби Уакман

Увлекателен летен роман, който ни разказва за самотна майка, която започва нов живот.

"Момчешки живот", Робърт МакКамън

Една идилия, която ще бъде нарушена от странен инцидент. Агонията на един баща и опитите на сина му, единадесетгодишния Кори Макенсън, да го разбере, които ще доведат до прозиране на множество житейски истини.

"Нестинарка", Бистра Спасова

Един вълнуващ роман, в който главният герой опитва да залови издирван престъпник, но междувременно ще тръгне по пътя на себепознанието, главната причина за което ще се окаже една закъсняла и неподозирана любов.

"Дума Ки", Стивън Кинг

Отличен избор за всички почитатели на хоръра. След преживян инцидент главният герой се премества в една островна къща, където открива неподозиран талант - талант, който може да създава, но и да убива.

Дума Ки

"Островът от предишния ден", Умберто Еко

Един роман от световноизвестния Умберто Еко, който съчетава история, философски прозрения и хумор. Какво повече можем да искаме от една книга за плажа от загадъчен остров, заговори и любов?

"Писмо в бутилка", Никълъс Спаркс

Писмо в бутилка, неугасваща любов, загадъчен непознат, необяснимо привличане. Роман за случайността и надеждата да намерим истинската любов.

"Последна песен", Никълъс Спаркс

Едно вълшебно лято в къща на брега на океана, което ще преобърне света на седемнайсетгодишната Вероника. Майсторът на перото Никълъс Спаркс ни омагьосва със затрогваща история за любов, семейни отношения, прошката и пътя към съзряването.

"Брегът", Константин Г. Константинов

Както сам авторът казва, романът е "за разни наши български работи". "Брегът" съчетава хумор с интересни и стряскащи хрумки.

"Брегът на тъмната вода", Нора Робъртс

Трилърът "Брегът на тъмната вода" на световноизвестната Нора Робърс ще ви разкаже историята на Тори, история за предчувствия, завръщане към миналото и неразкрити убийства.

"Човекът, който продаде морето", Николай Ценков

12 истории от различни места и времена, които ще отведат читателя на странно пътешествие, в което прозира примамливия ритъм на морето.

Това са някои книги за плажа, за които успяхме да се сетим. А вие имате ли други предложения?

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Виктория Димитрова е преводач, писател по душа и поет по сърце. Страстен почитател на дългите разходки сред природата. Обича книгите, празните листи, които чакат да ги изпишеш, силното кафе и да учи нови неща. (Да не забравяме и котките. И кучетата.) Вярва, че в живота си трябва да следваме мечтите си.

Напишете коментар