След световната премиера на Phantasmagoria Vol2 и успеха на изненадващата колаборация между Kan Wakan и Тони Стораро, Георги Линев продължава напред с множество съвместни проекти с мултижанрови артисти от българката алтернативна сцена.

Убиваш всичко в мен” срещна признатия в цял свят композитор и продуцент с един от най-популярните български гласове, за да създаде ново звучене на ръба на музикалните жанрове. И въпреки че песента беше извън формата на повечето музикални медии у нас, тя бе гледана над 1.3 милиона пъти в YouTube и получи както противоречиви реакции, така и силно одобрение от публиката. 

Продължението на проекта, обаче, се случва в още по-неочаквана посока. 

Kan Wakan
Георги Линев - Kan Wakan (снимка - Христо Йорданов)

Първият ремикс на песента бе представен от GORO (познат още като Тариката от алтернативното електро/поп/рап трио “Друга планета”), заедно с един от най-популярните трап рапъри у нас - V:RGO.

Към парчето излезе и клип на 3D артиста Марко Лозов, в който Kan Wakan, Тони Стораро, V:RGO и GORO са свои анимирани аватари в апокалиптичен паралелен свят. 

 

Преди броени дни излезе и вторият ремикс на “Убиваш всичко в мен”, този път - на друг световнопризнат български продуцент и композитор - Иван Шопов, познат като Cooh и Balkansky. 

 

Противоречивите реакции на цялостния проект вдъхновяват Георги Линев да работи с  режисьора Мартин Бисеров и продуцента Димитър Милчин, които правят късометражен документален филм за целия процес по реализацията на оригиналната песен. 

Очаквах, че когато пусна парчето, ще има разнопосочни реакции, защото на всеки етап от създаването му, го тествахме пред различни аудитории и виждахме буквално противоположни мнения. Затова решихме да обобщим по един искрен начин моята позиция - отговора на въпроса “Защо”, който много хора и до днес ми задават. Бих казал, че филмът поставя въпроси за предразсъдъците, клишетата и челния сблъсък на различни музикални стилове, които създават нови музикални реалности” - разказва Георги Линев. 

 

Откакто живее в България, Георги Линев все по-активно работи с местни артисти от всички жанрове и изкуства. В момента композира музиката към новия късометражен филм на режисьора Васил Витанов, който направи последните 4 клипа към неговите песни. 

Също така, Kan Wakan стои зад музиката на най-пусканото парче в българския ефир това лято - Salty на Рут Колева, както и зад новия й сингъл Wassup. Двамата артисти вече активно работят и по следващи съвместни проекти. 

За Георги Линев 2022-а ще започне с американско турне, след което, през пролетта се очаква за първи път да представи на живо новия си албум Phantasmagoria V2 в България. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар