Какво означават цветята, които ни подаряват?


Всички знаем, че всяко цвете означава нещо, както и че различните му цветове изразяват различни нюанси. И без значение дали получаваме, или подаряваме букет цветя, е хубаво да знаем какво символизират те. Ето и няколко примера:

Агримония – символ на благодарност.
Анемония – символ на самота. Цветето казва: "Прекалено си недостъпна в любовта."
Божур - показва чувственост и женственост.
Виолетка- синята показва преданост, а бялата- благоприличие и сдържаност.
Глухарчето е символ на кокетност.
Далията показва елегантност и достойнство.
Карамфил- в зависимост от цвета има няколко значения. Белият показва пренебрежение, червеният казва „Сърцето ме боли за теб”, розовият е символ наженската любов и показва своенравие и непостоянство, а жълтият карамфил е символ на разочарование и отхвърляне.
Кокиче – символ на надеждата и утехата.
Крем – аления е символ на чистота и невинност, а белият крем показва възхищение.
Лавандулата показва недоверие и подозрение.
Лале- червеното казва вместо нас „ Обичам те”, а жълтото е знак на безнадеждната любов.
Латинка – символ на патриотизъм.
Лобелия – показва злоба и неприязън.
Люляк- белият показва първи тръпки в любовта, а розовията – за жалост: смърт.
Маргаритка – символ на търпение.
Незабравка – символ на истинска любов.
Орхидея – показва изтънченост.
Розмарин – символ на паметта и спомените.
Хелиотроп – показва преданост.
Хризантема- червената означава „Влюбен съм”, а жълтата показва любов.
Рози- в зависимост от цвета, тя има няколко значения. Затова внимателно избирайте, когато трябва да подарите букет от рози на някой, на когото държите.

Червената е символ на любовта; Розовата показва любов от пръв поглед, която е бурна и обсебваща; кораловата роза е знак на сладострастие; Светлорозовия цвят показва щастие и радост; Бялата роза е символ на истина и невинност, тя казва „Липсваш ми”, „Прекрасна си”; Тъмно розовата изразява благодарност; Жълтата е символ на приятелство и преданост, а не както повечето мислят- омраза. А изсъхнали рози означават край и казват „Свърши се”.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни