Посрещаме месец май с позабравеното чувство за хубаво и топло време, което предполага да напуснем бърлогите си и да прегърнем света навън. Спазвайки всички противоепидемични мерки, разбира се. Това ковид-копеле все още е тук и ни обърква живота, но се надяваме, че скоро окончателно ще му видим сметката.

Както винаги, VIBES прекара доста време, киснейки в Netflix и следейки за най-яките филми и сериали. Ето и какво успяхме да набележим през това време, докато се пазехме от нетипичния за април студ навън.

Sweet Home

 

Netflix е пълен до козирката с южнокорейски продукции, което, разбира се, ни дава възможности да се обърнем към нови хоризонти. Sweet Home е хорър сериал в десет серии, който показва какво се случва на жителите на жилищна сграда, когато навън идва самият апокалипсис. Животът на всички се променя бързо, когато хората започват масово да се превръщат в гротескни на външен вид чудовища. В ситуация на пандемия, някак отвътре ни идва да гледаме още и още постапокалиптични продукции.

Shadow and Bone

 

Време е и за малко магия, защото Shadow and Bone е и един от най-гледаните от българските зрители сериали в Netflix в момента. Тук историята ни пренася в един свят, разкъсван от войни. Всичко обаче се променя с появата на Алина - младо момиче, което притежава впечатляваща магическа мощ. В този young adult сериал участва и българският актьор Юлиян Костов. Ако сте от хората, които предпочитат първо книгата, а после филма/сериала, по-добре направете така.

Seaspiracy

 

Когато британският филммейкър Али Табризи си поставя за цел да извади на показ кирливите ризи на риболовната индустрия, той е наясно, че рискува живота си. Seaspiracy е ужасяващо въздействащ документален филм, който вече накара хиляди хора да се откажат да консумират риба и рибни продукти. Гледайки тази документалка, няма как да не си помислите отново - има ли по-голям бич за тази планета от нас, хората?

The White Tiger

 

От океаните бързо се пренасяме към енигматичната Индия, защото The White Tiger се превърна в истинска сензация сред феновете на доброто интернационално кино. Тази индийска продукция ни представя поглед над вълнуващия път на най-обикновен шофьор, който започва работа за богато семейство. Това го вдъхновява да поиска нещо повече от живота си и да се превърне в успешен предприемач. Базиран е върху романа със същото име на Аравинд Адига.

Things Heard & Seen

 

Катерин (Аманда Сейфрид) и Джордж (Джеймс Нортън) решават да предприемат стъпка, за която все повече от нас мечтаят - да напуснат големия град и да заживеят на някое спокойно местенце в провинцията. И го правят. Двамата съпрузи оставят пълния с живот Манхатън зад гърба си, но за Катерин кошмарът едва започва. Младата жена започва да се натъква на все по-странни неща, докато в крайна сметка ситуацията не ескалира.

Us

 

Us е вторият филм на Джордан Пийл, който спечели "Оскар" за изключителния си дебют Get Out! Можете да сте сигурни, че тук преживяването е не по-малко вълнуващо, защото Пийл ни предоставя нова, болезнено откачена история, която ще ви остави буквално в ступор при появата на финалните надписи. Добре познатите актриси Лупита Нионго и Елизабет Мос допълват с висока класа отличния актьорски каст, а историята е... просто "уау".

Formula 1: Drive to Survive

 

Продуцентите на филма за Айртон Сена ни връщат към пистите на Формула 1, открехвайки вратите към един от най-вълнуващите спортове на планетата. Ако поне малко се вълнувате от "кралските гонки", не бива да пропускате тази документалка, защото тя ще ви предостави невиждан досега достъп до тях. Формула 1 е опасен и "мъжки" спорт, а предизвикателствата тук са много повече от това, което виждаме на пистата.

Sexify

 

Sexify е оригинална продукция на Netflix в Полша, която ще ви позволи да се посмеете. Сериалът разказва за група студентки, които се нагърбват с нелеката задача да направят приложение, свързано със секса. Какъв е големият проблем? Те не разполагат с никакъв сексуален опит и всъщност не са сигурни какво точно представлява сексът като цяло. Но пък никога не е твърде късно да разберат, нали?

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар