Динамиката на работната седмица ни държи вечно заети, а задълженията у дома се трупат с бясна скорост, също като стреса в тялото ни. Когато настъпят почивните дни, сме изпълнени с надежда, че тази седмица вече ще довършим романа, който започнахме преди месец. Нещата се отклоняват от предначертания план и се оказваме раздвоени между време за семейството и домакинска работа. Обещаваме си, че поне една вечер през седмицата ще останем сами със себе си. Мечтаем си за неприкосновено място вкъщи, където никой да не ни безпокои. Това е напълно възможно и за целта трябва само да си обособите собствена релакс зона у дома. Ето как може да го направите...

Намерете тихо място в къщата, където да позиционирате личния си кът. Не е задължително да разполагате с шестстаен мезонет или къща на два етажа, за да го направите. Вашият кът може да се намира във всеки ъгъл на стая, отдалечен от шума. Това може да е дори дневната, стига да не сте близо до телевизора.

Предимство е, ако вашият личен оазис се намира близо до светлина. Ако имате тераса или подходящо място в двора с навес, може да се настаните там. В затворени пространства потърсете вариант да сте близо до прозорец.

Обзаведете вашия кът, така че да се превърне в уютно място, където с удоволствие се отдавате на четене или изпадате в блажена дрямка. Поставете мек килим в подходящи тонове и се сдобийте с евтини мебели, които отговарят на изискванията ви за комфорт. Може да изберете фотьойл или една-две възглавници, които са по-подходящи и за ограничено пространство. Барбароните също са приятна алтернатива, която ще ви донесе нужното удобство. Ако си търсите качествени мебели, София е мястото, където ще откриете широко разнообразие.

Следващата стъпка в обзавеждането е секция, лавица или рафт, където да наредите любимите си книги. За допълнително настроение поставете ароматни свещи или свежи цветя. Ако се занимавате с йога и медитация, отделете достатъчно място за постелка на земята. В случай че обичате да гледате филми и сериали, обособете своя кът близо до контакт или осигурете разклонител. За финал изберете красив лампион или настолна лампа за секцията.

Изключително важно е да държите мястото си спретнато и чисто, за да бъдете спокойни, когато прекарвате време там. 

Уведомете семейството, че желаете да бъдете необзепокоявани, когато се намирате в релакс зоната. В началото е възможно да са скептични и да ви притесняват, но скоро ще се радвате на спокойно време, в което да се отърсите от натрупания стрес.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар