Кафе-книжарница „МисълтЪ” или новото арт пространство в Града на липите


За един град на поетите, какъвто е Стара Загора, е немислимо да няма книжарница, която да носи свой литературен дух. Място, в което любителите на писаното изкуство да откриват уют, вдъхновение и спокойствие. Дом на книгите, но и дом на четящите.

1 септември. Първият полъх на есента се усеща, но само върху календара. Температурите все още са летни и единствено промяната на месеца напомня, че най-пъстрият сезон вече е настъпил. В съзнанието ми се пораждат мисли за топли жилетки, димящи чаши кафе и книги. Много книги.

Търся малко пространство, в което да открия себе си. Понякога ми е трудно да намеря такова – обичам шума, който ме заобикаля, динамиката, живота… но понякога искам да избягам. Някъде там, където има тишина. И кафе с мляко. И книги. Обичам да се изгубвам в последните.

1 септември. В Центъра на вселената предстои откриване. Едно кафе е на път да направи своя дебют. И една книжарница. Двете се обединяват, за да поставят началото на кафе-книжарница „МисълтЪ”. А Борислав Атанасов е човекът, който дава живот на иновативното за града арт пространство.

Идеята се ражда преди повече от година, но в съзнанието му се промъква страх от начинанието и всъщност решава да открие Антикварна книжарница. В Стара Загора от десетки години няма подобна. Работата и наблюдението на пазара го провокират да направи следващата стъпка, която така или иначе е била първа като замисъл. Нужни са 3 месеца, за да се превърне идеята в реалност. И благодарение не само на неговия, но и на труда, идеите и вдъхновението на още много други хора, нещата се случват.

В кафе-книжарница „МисълтЪ” могат да се открият всички хубави книги, издадени през последните 30-40 години, както и антикварни издания, чуждоезикова и техническа литература, учебници. Както и много бутикови писатели, пренебрегвани по една или друга причина, защото не са имали късмета да бъдат публикувани от големи издателства. Освен това ще има и изненади за читателите – поне веднъж месечно ще гостува автор, представящ своя книга. И още… но за сега ще останат в тайна. Как иначе ще бъдат изненада?

Кафе-книжарница… ако живеете в Стара Загора или имате път натам, хвърлете ѝ един поглед. Там има хубаво кафе. И книги. Често това е всичко, от което имаме нужда, за да оцветим и най-сивото ежедневие.

Снимки:

Васил Илиев

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни