Jay-Z навлиза в бизнеса с марихуана


Милиардерът Jay-Z навлиза в бързо разрастващия се бизнес с канабис, поемайки ролята на стратег в калифорнийската компания Caliva, съобщава "Ройтерс".

Частната компания Caliva, основана в Сан Хосе през 2015 г., обяви във вторник, че Jay-Z е станал част от дългосрочно партньорство, в което той ще се фокусира върху обхвата и творческата насока на марката.

Рапърът, чиято формална длъжност в Caliva ще е главен стратег на марката, ще продължи и усилията си в услуга на социалната справедливост, като увеличи професионалните обучения на бивши затворници и насърчи качеството и справедливостта в развитието на законното производство на марихуана, се казва още в изявлението на компанията.

"Искаме да създадем нещо удивително, да се забавляваме, докато го правим, да сторим добро и да привлечем още хора по пътя", коментира рапърът в свое съобщение.

По-рано тази година Jay-Z помогна за учредяването на организация за криминална справедливост на име Reform Alliance, чиято цел е да извади 1 млн. американци от затворите и от условни присъди в следващите пет години.

49-годишният Jay-Z, който е женен за R&B изпълнителката Бионсе, бе обявен от списание "Форбс" през юни за първия хип-хоп артист, превърнал се в милиардер благодарение на инвестициите си в облекло, шампанско, услугата за превоз Uber и собствената си развлекателна компания Roc Nation.

Той е най-новата знаменитост, която влиза в бизнеса с марихуана, след като употребата й бе легализирана в 11 американски щата, сред които и Калифорния.

Рапърът Snoop Dogg има собствена марка на име Leafs by Snoop, а през 2016 г. актрисата Упи Голдбърг създаде линия от медикаменти с марихуана, които облекчават менструални болки.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни