Jay-Z е първият хип-хоп милиардер


Hova is doing it right! Хип-хоп титанът от Бруклин Jay-Z е вече официално първият рапър в историята, достигнал впечатляващото състояние от 1 милиард долара. Новината бе потвърдена от престижното издание Forbes.

Ако искате да научите повече за бизнес нюха на Jay-Z, помогнал му да се превърне в същински магнат, можете да прочетете неговата биография, вече преведена на български език.

Много хора смятат, че продуцентът и изпълнител Dr. Dre е първият в тази сфера, достигнал до състояние от 1 милиард долара. Причина за това, разбира се, е компанията Beats, която през 2014 година бе закупена от Apple за сумата от 3 милиарда долара.

Тук обаче има една важна подробност. Тези 3 милиона бяха разделени между Dre и неговия бизнес партньор Джими Йовайн. След като Dre се разплати с акционерите в компанията, а сумата премина през различни такси и данъци, то чистата печалба за легендарния продуцент остана около 400 милиона долара.

Forbes уточняват, че изчисленията им са на този етап "консервативни", поради което не бива да се приемат като сто процента сигурни. От изданието обаче изчисляват, как Jay-Z би могъл вече да е достигнал до границата от 1 милиард долара.

Взети са предвид акциите на рапъра в различни компании, като например шампанското Armand de Brignac. Според Forbes, музиката не е донесла на Hova чак толкова приходи. Те се равняват на "скромните" 75 милиона долара. Далеч по-важен в случая е неговият бизнес нюх.

Акциите на Jay-Z в Armand de Brignac се оценяват на около 310 милиона долара. Рапърът притежава и част от компанията Uber, като акциите му там се оценяват на около 70 милиона. Участието му в компанията за коняк D'Ussé е оценено на 100 милиона долара, като на толкова е оценена и стрийминг платформата му TIDAL. Отделно от това, той разполага със сериозно недвижимо имущество, както и ценни експонати от света на изкуството, оценени на повече от 70 милиона долара. Е, както се казва - на печелившите честито.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни