Джейсън Момоа - от "Игра на тронове" до "Аквамен"

Кой стои зад образа на Аквамен? Джейсън Момоа безспорно е страхотен актьор. Нека обаче обърнем внимание на неговата личност и начин на живот. Често пъти киноманите познават актьорите по образите, които играят. Така ги помнят и затова ги обичат. В много случаи тези образи и роли ни дават много скромна представа за определения човек. Днес ще отидем отвъд „героя“ и външността на Джейсън Момоа (дами, ясно е, че външността му ви е достатъчна, но нека разгледаме и други негови качества).

Страст към рисуването и любов към будизма

Момоа е роден през 1979 г. в Хаваи, но е израстнал в Айова. Още е твърде малък, когато родителите му се разделят и той е отгледан от майка си. Баща му Джозеф Момоа е художник, а майка му Кони се занимава с фотография. След като завършва гимназия бъдещият актьор постъпва в местния колеж за да изучава морска биология, но в последствие променя насоката към биология на дивата природа. В младостта си Момоа пътува много и посвещава усилията си на лично всестранно развитие. Като студент той пътува по света, започва да рисува в Париж и учи будистки учения в Тибет. Преди да получи бакалавърска степен той се връща в Хаваи, за да възстанови контакта с баща си.

Преди да стане актьор младият Джейсън е модел. Заради физическите си данни той привлича вниманието на японския дизайнер Такео Кабаяши през 98-та. Любопитните факти едва сега започват. Само на крачка от филмовата сцена, Момоа, участвайки в различни местни конкурси за красота, също така работи в магазин за сърф. Дали е можел да дефинира „свободно време“ или „дупка в графика“? 

Джейсън Момоа
Джейсън Момоа като Хал Дрого в "Игра на тронове"

Както е известно на повечето, Джейсън Момоа участва в най-различни телевизионни и филмови продукции. Запомнящи роли са Ронан Декс (Старгейт Атлантис), Конан (Конан Варварина) и Хал Дрого (Игра на тронове). Кой обаче се крие зад „Аквамен“ и компания?

Актьорът има две прекрасни деца и понастоящем е щастливо женен за по-възрастната с 12 години от него Лиза Бонет (бившата на Лени Кравиц и майка на Зоуи Кравиц). Официално сключиха брак през март 2017-та. Според Google Момоа е висок 193 см, но сам той определя себе си като поне 195 см. В едно интервю за Access Hollywood, той споделя за прослушването си за „Игра на тронове“ – „Те имаха срещу себе си огромен хаваец висок 195 см (6'5"), с вид, готов да изнасили, ограби или убие всеки, пред когото е изправен. Кастинг директорите бяха някак ужасени.“

Джейсън Момоа
Джейсън Момоа като Аквамен в едноименния филм на DC

Сбиване в бар, което оставя белег

Като заговорихме за застрашителен вид, белегът на лявата му вежда респектира. По думите на Момоа е следствие от сбиване в бар. Разказва как човек от бара му счупил стъклена чаша в лицето, след което се е сдобил с малко под 140 шева по лицето си. Но вероятно за дамите това звучи по скоро секси. Ако това е привлекателно, какво да кажем за татуировката ръката. Не, тя не е просто украшение, а е изпълнена със смисъл. Според актьора тя изобразява зъбите на акула. Също така добавя, че, ако някога срещне акула в океана, ще бъде в безопасност именно заради татуировката на лявата му ръка.

Към любопитната му личност можем да добавим и това, че обича да се храни правилно. Достатъчно месо, достатъчно веган храни, целейки пестене на калории. Пести калории... за бира. Да, правилно. Джейсън Момоа обича бира, много бира... и пица.

Джейсън Момоа
Джейсън Момоа в ролята на Конан Варварина

Добрата страна на „страшилището“ Момоа е това, че организира различни кампании, особено, когато става дума за родното му място. Пример за това е кампанията против застрояването на свещената планина в Хаваи (#WeAreMaunaKea). Джейсън Момоа е всестранно развита личност, която заслужава внимание. Големият хаваец съчетава в себе си сила, мъжественост и адекватност. Той е пример как трябва да преследваме целите в живота. Със сигурност се наслаждава на живота в със своите очарователни деца и прекрасна съпруга. А и освен всичко останало, той е от Хаваи... Хаваи!

Никола Николов

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни