Ако случайно в скоро време имате път до ирландската столица Дъблин, то уверете се, че ще посетите колежа Trinity, където ще попаднете на една изумителна 300-годишна библиотека.

Точно така. Въпросната библиотека, известна като The Long Room, е построена в периода между 1712 и 1732 година, като в настоящия момент там се съхраняват повече от 200 000 редки книги, които можете да намерите разположени в тунел, дълъг над 65 метра. Това е и най-голямата по размери библиотека на територията на Ирландия.

А докато търсите вашата книга, или просто се разхождате из тази впечатляваща сграда, можете да се полюбувате и на чудесните скулптури, дело на Петер Шимейкърс.

Насладете се на това брилянтно място, което несъмнено ще ви хареса, ако сте любители на книгите и литературата като цяло.

2

SONY DSC

P8084099

5

6

Dublin, Ireland

Trinity College Old Library ‘Long Room’ — Dublin

9

10

11

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар