Стрийминг платформата Hulu разпространи първи две снимки от петия сезон на "Историята на прислужницата" - една от най-успешните ѝ продукции.

Базиран на романа на Маргарет Атууд, сериалът се превърна в еталон за качество, а множеството награди "Еми" са потвърждение за това. В главната роля виждаме Елизабет Мос, която играе Джун - жена, попаднала в центъра на преврат, превърнал по-голямата част от САЩ в държава с брутален тоталитарен режим. Сериалът проследява битката на Джун не просто за оцеляване, но за спасение на семейството ѝ и битка с наглед твърде голям враг - цялата власт на новата демонична страна Гилеад.

Прочетете още: "Историята на прислужницата": сезон три, код – революция

Внимание! В следващите редове има наличие на спойлери!

Ако сте гледали сезон 4 на "Историята на прислужницата", вероятно вече знаете, че той завърши по изключително драматичен начин. Джун организира и участва в убийството на някогашния си господар Командир Уотърфорд. Начинът, по който един от лидерите на Гилеад бе жестоко умъртвен от група гневни жени, жертви на режима, бе труден за гледане. Предполагаме, че голяма част от зрителите не са приели никак леко гледката, която бе показана.

Броени месеци остават до старта на сезон 5

Вече е потвърдено, че петият сезон на "Историята на прислужницата" ще дебютира на 14 септември. Ще ни бъде наистина интересно да видим как събитията от предходния сезон ще повлияят на това, което предстои да се случи по-нататък.

На една от снимките, разпространени от Hulu, виждаме близък кадър на Джун. Тя е облечена в бяло, а от погледа ѝ личи, че вероятно не е щастлива от това, което вижда пред себе си.

Историята на прислужницата

Близките кадри винаги са били една от най-силните страни на сериала, представяйки ни в пълна степен емоциите на героите. А съдейки по изражението на Джун, в тази конкретна сцена вероятно се случва нещо наистина интересно.

Какво от тук нататък за Серина?

След смъртта на Командир Уотърфорд, неговата вдовица Серина може да се превърне в още по-важен персонаж в шоуто. Както знаем, тя вече се намира извън Гилеад - в Торонто, но е достатъчно хитра, за да намери начин да придобие влияние там. Ако Гилеад успее да се "внедри" все по-дълбоко на канадска почва, то вероятно Серина ще бъде един от главните виновници за това.

Именно Серина е на втория кадър от сезон 5 на "Историята на прислужницата", който можем да видим. Тук новият ѝ образ на вдовица е силно подплатен от облеклото ѝ, виждайки я с черен воал на главата - дрехи, обикновено носени на погребение. По-интересното е, че на лицето ѝ виждаме лека усмивка, което е леко озадачаващо в случая. Какво ли се върти в главата ѝ точно в този момент?

Историята на прислужницата

Освен Елизабет Мос, в "Историята на прислужницата" имаме удоволствието да гледаме още актьори като Ивон Страховски, Брадли Уитфорд, Макс Мингела, Оу Ти Фагбенъл, Самира Уайли, Маделин Брюър и други.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар