Тазгодишното издание на PlayStation Experience в Сан Франциско ни донесе нова порция новини и изненади от света на гейминга, но в случая ние ще обърнем внимание на indiе заглавията, които бяха обявени по време на изложението.

Колкото и впечатляващи да са AAA игрите, голяма част от геймърите проявяват интерес и към не толкова мащабните заглавия от по-малки студиа, които обаче също притежават своя чар и обаяние.

Представяме ви някои от indie заглавията, които бяха обявени по време на тазгодишния PlayStation Experience в Сан Франциско:

100ft Robot Golf

Гигантски роботи играят голф. Какво повече има нужда да знаете? Смахнатата геймка е разработена от No Goblin - студиото, което стои и зад Roundabout.

100ft Robot Golf ще провокира деструктивната ви натура, колкото и дълбоко да спи тя у вас. Топката ви за голф се е заклещила някъде? Зад храст или дърво? Няма проблем, просто размахайте стика си и унищожете всичко по пътя си, за да продължите с играта. Същото важи дори и за сградите, които можете да пометете, подобно на един същински роботизиран Годзила.

Играта поддържа co-op режим за четирима души на разделен екран, както и онлайн такъв. 100ft Robot Golf ще бъде достъпна и за PlayStation VR.

Brawlhalla 

Вече достатъчно популярна в Steam, Brawlhalla пристига и за PlayStation 4. 2D-платформената арена на играта ще ви даде възможност да се посбиете едно хубаво с приятелите си, като заглавието е забавно и зарибяващо. Разработено от Blue Mammooth Games.

Brutal

Изберете си рейнджър, магьосник, воин или амазонка и се впуснете в приключението. Главната ви цел е да достигнете 26-ия етаж, да поразите Пазителя на тъмницата и да се сдобиете с короната му. Очакват ви яростни битки с тролове, орки и куп други чудовища, които трябва да неутрализирате, докато преследвате целта си. Играта ще поддържа co-op режим, естествено, а трейлърът изглежда адски зарибяващо.

Dead Star

Представен бе и Capital Ship Escape Run режимът на Dead Star, който ще ви предостави сериозно предизвикателство в света на космическите битки. В него играчите и техните екипажи ще трябва да ескортират военен кораб до съответна точка, но не си мислете, че това ще бъде детска игра. Напротив - всяко следващо предизвикателство ще бъде по-брутално от предходното.

Invisible, Inc.

И преди знаехме, че Klei Entertainment издава Invisible, Inc. за PlayStation 4, но сега вече имаме и нов трейлър за заглавието. Изданието за PS4 ще пристигне и с експанжън, носещ името Contingency Plan, който ще удължи времетраенето на кампанията и ще добави нови стойности към играта.

Ще видим четирима нови агенти, нови оръжия, нови предмети и други. Дори и корпорациите в играта са разширили своите възможности, включвайки нови юнити, умения и подобрени версии на вече познати пазачи. В експанжъна ще намерите и нова мисия, която ще ви предложи нови предизвикателства и повече време, за да развиете собствения си отбор.

Все още не разполагаме с конкретна дата за рилийз на играта, но се очаква това да се случи през следващата година.

Zodiac: Orcanon Odyssey

Впуснете се в приключение и открийте скритите тайни на Орканон, както и непознатите моменти от вашето минало. Zodiac: Orcanon Odyssey е разработена от Kobojo за PS4 и Vita, но е вече достъпна и в App Store-а за iOS устройства.

Това 2D RPG ще ви натовари със задачата да изследвате светове, веднъж управлявани от могъщи богове, за да откриете отговора на древно пророчество, което ще ви отведе до изживяване на собствената ви съдба. Но за да се случи това, вие ще трябва да овладеете мощта на 12-те зодиакални знака. Звучи интересно, нали? Особено ако си падате по астрология.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар