Всеки си има слабост или някаква страст. Дори смятаме, че всеки носи в себе си геймъра, който чака да бъде пробуден. Спортните игри са точно това: страст.

В днешната класация ще разгледаме игрите, които може би ще събудят жадния за спортни видеоигри геймър. Разбира се, пробуждането няма да стане от първия изигран мач, но един-два дни в играта е достатъчно да се засее семето на „пристрастеност“. Спортните игри са един от топ жанровете на гейминг сцената. Доказано е, че те са на челни позиции сред игрите, спомагащи човек да произвежда допамин или иначе казано, игрите със спортна насоченост доставят щастие на играещите. Нека научим повече за някои от тях...

NBA 2K19

Баскетболът е един от най-популярните спортове в света. NBA 2K19 е видеоигра симулатор, разработена от Visual Concepts и публикувана от 2K Sports. Това е 20-ото издание на франчайза. Излезе през септември тази година за Windows, Xbox One, PS4, Xbox 360, iOS, Android, PS3 и Nintendo Switch. Съществуват няколко режима на игра, включително “MyGM” и “MyLeague”, както и „MyCareer”, в които геймърът създава и играе в кариерата на своя собствен играч. Ерата на нереалистичните единоборства и анимации, срещу които е невъзможно да се защитаваш, е стигнала своя край.

UFC 3

UFC 3 е бойна игра с уникална Real Player Motion технология за геймплей анимации, която предоставя плавно движение на играчите. Всеки удар е представен реалистично, благодарение на напредналата технология, която доставя визия и усещане, неразличимо от реалността. Геймърите могат да създадат свой собствен играч и да тръгнат по пътя на величието. С помощта на „G.O.A.T.” career mode играчите имат шанса да се бият в октагона срещу бойци от реалния живот като Ронда Роузи и Конър Макгрегър.

Fifa 19

Кралят на спортните симулатори несъмнено е Fifa 19. Разбира се, много зависи от вкуса на геймъра, но футболът си остава на първо място по популярност сред всички спортове. В световен мащаб Fifa 19 e най-очакваният спортен симулатор.  Футболният симулатор на EA продължава да развива реализма и в новото си издание. Въведени са нови системи за максимална достоверност на движенията в играта. Засилени са лицевите емоции на футболистите. Играта притежава изкуствен интелект, който да се учи от грешките си, за да се избегнат базовите пропуски от минали години. С режимите Career Mode и Ultimate team геймърите могат да усъвършенстват уменията си оф- и онлайн.

Това са малка част от игрите, които имат потенциала да ни превърнат в „зависими“. Видеоигрите носят и своите плюсове, логика, стратегии, по-начинаещите могат да научат и език. Да си геймър не е нито вредно, нито обидно. Както всички знаем, (почти) всичко е полезно с мярка.

Автор

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Напишете коментар