HBO потвърди, че "Игра на тронове" приключва с осми сезон


"Flames to dust, lovers to friends, why do all good things come to an end?" Не съм си мислил, че някога ще използвам цитат от песен на Нели Фуртадо в свой текст, но ето, че животът не спира да ни предлага неочаквани обрати. А в случая, хубавите неща наистина свършват, защото от HBO официално потвърдиха това, което никой от нас не искаше да чуе, изречено на глас - "Игра на тронове" свършва.

Е, "Игра на тронове" няма да свърши утре, тъй че спокойно. Задръжте сълзите си за момента, когато ще видите финалните надписи на финалния епизод на финалния сезон. А той ще бъде сезон №8. Имайки предвид, че не толкова отдавна си взехме довиждане със сезон №6, утешителната новина е, че все пак ни предстоят още два сезона до големия финал. По-малко утешителното е, че също наскоро бе потвърдено, че следващият седми сезон ще се състои от само седем епизода. Тоест, ще имате поне три дни от следващата седмица, които ще ви бъдат с една идея по-бедни откъм жестоко ТВ преживяване спрямо предходната година.

Универсалната реакция, когато дойде моментът да се разделиш с любимия си сериал
Универсалната реакция, когато дойде моментът да се разделиш с любимия си сериал

Тъжната новина бе потвърдена лично от програмния президент на HBO Кейси Блойс (ама че яко име, бел. ред.), който сподели пред Entertainment Weeklyче такова е желанието и на създателите на сериите Дейвид Бениоф и Дан Вайс. Това е и първи път, в който официално лице от HBO потвърждава, че любимото шоу на милиони души по цялото земно кълбо има зададен срок на годност.

"Точно така, те имат специфичен план относно броя на сезоните", заяви Блойс, продължавайки: "Повярвайте ми, като програмен президент на HBO, аз бих искал те да направят още повече сезони. Бих приел с радост да има поне десет. Но ние се съобразяваме с техните намерения и собствената им визия, относно това, кое е най-добро за шоуто".

Толкова ли не можехте да ги закръглите на десет?
Толкова ли не можехте да ги закръглите на десет?

Освен всичко това, почитателите на шоуто трябваше да понесат и още една неприятна новина. Сякаш това не им бе достатъчно. Финалният осми сезон на фентъзи сагата ще съдържа дори по-малко епизоди, отколкото предходния - едва шест. Тоест, имайки предвид и планираните седем епизода за седми сезон, до края на "Игра на тронове" ни предстои да видим още едва 13 епизода. Кейси Блойс все пак побърза да уточни, че дължината на осми сезон все още не е категорично преценена, или иначе казано - епизодите може и да не са толкова. Да се надяваме, че ако не друго, поне няма да са по-малко от предварително заплануваните шест броя.

Следващият сезон 7 на касовото шоу ще дебютира през лятото на следващата година, след като началото на снимките бе изместено напред във времето поради по-подходящи атмосферни условия.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни