Идеята "Мери Попинз"

На 18.02 в театър "София" се състоя премиерата на една постановка с любим на децата сюжет – "Мери Попинз" по мотиви от едноименния роман на Памела Травърз.

Винаги съм била на мнение, че има по нещо магическо в детските представления. А този път се наложи да вляза в ролята на възрастен продружител на 10-годишния ми племенник, който за първи път се съгласи да го заведа на театър. И представлението започна...

Станахме част от семейство Банкс. Преживяхме вълненията на децата, които са поверени на строгата, но добра и винаги справедлива Мери Попинз. В лицето на Мила Банчева героинята откри актрисата, която да пресъздаде излъчването ѝ по най-впечатляващ начин. Хубава, стегната и с английски строга осанка, Мери вдъхва авторитет и тайничко прави вълшебства, за да дооцвети детския свят.

Децата в семейство Банкс преживяват разказаните истории като свои, защото в тях има по нещо магическо и по нещо истинско. А магията на доброто възпитание е в баланса между реалното и приказното; между строгите подкани на Мери Попинз и цигулката на мистичната жена с птиците (Йорданка Любенова); между смеха в залата и тъгата на децата Банкс по вечно заетия им баща... 

Но Мери знае всяка тяхна малка тайна, знае и как да ги развесели. Знае как се слагат звезди на небето, а също и защо на ливадата пред къщата се е появила онази рижа крава... Тя, винаги бързаща, е наясно, че „следобедът ще отлети, ако не вървим в крак с времето“. И най-важното от всичко – знае как да сплоти семейството. Изпълнила своята мисия, тя остава привидение и никой не знае реална ли бе тя или олицетворение на една идея.

Адмирации за актьорския състав, който умело ме върна към детството, а уж аз бях възрастният придружител. Смехът на племенника ми бе достатъчен. Остава благодарността към колектива на театър "София" за детската реплика: „Може ли, ако има втора част, отново да дойдем да гледаме?“

снимки - Симон Варсано

Станислава Соколова

Момичето с най-сините очи! Станислава е мистериозното попълнение в екипа на VIBES и е готова да ви сподели своите гледни точки относно литературни феномени и културни събития, както и лична позиция по разнообразни житейски теми. Един истински творец, който притежава таланта да рисува своите картини и с четки, и с думи.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни