“Претенциозен” е новият сингъл на Жоро от Остава, който той реализира с личния си, страничен музикален проект – Homeovox. Песента е четвърта по ред за бандата, която е съставена изцяло от страхотни музиканти – приятели и съидейници. Homeovox са: Георги Георгиев (Остава) - музика, текстове, вокали, китари, Петко Славов (Airbag) - бас китара, вокали, Калин Петров (Akaga, Slng) – клавишни, Мартин Профиров (PIF) – ударни, Боян Петков (Остава) – бас. Стилът им е смесица от инди, китарен поп и рок, с привкус на 80-тарско диско.

Музиката на сингъла „Претенциозен“ е на Георги Георгиев, текстът е негов и на Елин Рахнев, а аранжиментът на Homeovox.

Видеото на парчето е дело на младия, алтернативен режисьор Васил Валери Витанов. Оператор е Aлександър Бенев, а продуценти са Влади Герасимов и “handplayed productions”. Видеото e иронично, много сипатично и непретенциозно и с усмивка показва комлекса и лутанията на един съвременен, градски човек. В главната роля е младият и чаровен Мичел Мичев, който е завършил в Англия и се оказва професионален музикант по класическа и джаз кирата.

Homeovox
сн. Мартин Илиев

Песента „Претенциозен“ ще е част от предстоящия албум на Homeovox, който се очаква да е готов през 2020 г. В него ще вземат участие още интересни приятели и съвременни музиканти като Стефан Вълдобрев, Ерсин (Jeremy?), Благо Анастасов( Hayes& Y)  и др. Място в него ще намерят и първите песни на Homeovox  - “Само тя” (2001 г.), „Изгубен“ (2014 г.) и „Само ти“ (2017 г.).

Homeovox e част и от лейбъла Homeovox, от който стартираха групи като Hayes & Y, Bears and Hunters, VICK. Артисти на лейбъла в момента са набиращите скорост Jin Monic, Innerglow и разбира се Homeovox, която дава името на лейбъла. В събота, бандата бе чудесен съпорт в концерт-промоцията на новия албум на SLNG. Можете да ги видите и чуете на живо през декември: на 5 декември в София в Бар “АМОК” и на 7 декември в Пловдив в “Bee Bop Café”, заедно с Innerglow.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар