VICK от Homeovoxmusic: Ново любимо лице на българската сцена


Преди малко повече от месец ви представихме дебютното видео на VICK, която силно ни очарова с парчето си "Can't Handle". И тъкмо когато се зачудихме, как изведнъж попаднахме на нещо толкова добро, създадено в България, и то на тепърва прохождащ изпълнител, всичко до голяма степен ни се обясни, разбирайки, че VICK е един от новите артисти на Homeovoxmusic.

И понеже сме сигурни, че и вие сте останали очаровани от "Can't Handle", като вече нетърпеливо потривате ръце в очакване на нещо ново от VICK, ние решихме да й зададем няколко въпроса, за да научим повече за нея. Тя от своя страна бе достатъчно любезна да отговори.

Коя е VICK и как се стигна до появата й на българската музикална сцена, четете в следващите редове.

Здравей, VICK. Коя си ти?

Здравейте, Vibes! Казвам се Виктория и много ми е приятно, че имам възможноста да си поговоря с вас. На 21 години съм и имам планове да ви изненадвам много често занапред.

Очаровани сме от дебюта ти и “Can’t Handle”. Сигурно вече си чула много отзиви от порядъка на “това изобщо не звучи като БГ”, което у нас се води за сериозен комплимент. Как успя да изскочиш с толкова силно дебютно парче?

Благодаря, че сте чули това, което и аз исках да ви предам. Целта не бяха просто комплиментите, а различното звучене, което липсва в момента в България. А силата на парчето идва от многото събрана енергия в нас и силното желание да покажем, че и ние можем да сме различни и едновременно съвременни. Силно вярвам, че у нас има жажда за смислена музика, която да храни душите ни.

Текстът на “Can’t Handle” е твой, докато музиката е дело на Жоро Георгиев, когото всички познаваме повече от добре. Как ти се стори работата с толкова утвърден музикант? С какво ти помогна Жоро?

Работата с Георги не е просто работа, а изкуство, което няма как да бъде пренебрегнато или незабелязано. Идеята му за музиката на това парче ми помогна още повече да се отпусна и да изразя всичко, за което пея. Той просто умее да предразполага хората да се отпуснат и да покажат по-доброто от себе си. С него нещата не са план, те се случват!

Все още не знаем почти нищо за теб, но много искаме да научим. Имаш ли някакъв музикален бекграунд?

Хаха! Ще се опознаем, обещавам! Когато реших, че трябва да се занимавам сериозно с това, което ме кара да се чувствам пълноценен човек, получих покана да стана вокал на рок група във Варна, което е логичното продължение на една амбиция. Тогава бях на 16 години и беше много диво преживяване за мен. С тази група бяхме заедно близо две години, разделихме се поради неразбирателства помежду си, което беше нормално за възраста ни. Малко след раздалата ни получих друго предложение от много по-опитни музиканти. За мен това беше огромно предизвикателство, защото имах много да уча, за да бъда техен равен член в бандата. Това ми подейства много мотивиращо и заедно дръпнахме бързо напред. Може би след около 2-3 месеца репетиции започнахме да обикаляме варненските клубове. С тях съм вече почти 4 години. В момента сме си много близки и продължаваме да се забавляваме заедно.

VICK
VICK

А как се стигна до попадането ти в семейството на Homeovoxmusic? Там определено се намираш в добра компания.

Съвсем случайно, което е и най интересното. Защото когато човек просто вярва в себе си, дори и да няма ясни планове за своето развитие и бъдеще, вселената просто плавно и необременено му показва различни пътища, по които може да поеме. Запознах се с Жоро на разходка из Варна с общи познати, Така той разбра , че пея и  ме накара да му изпея нещо. Това мое изпълнение сложи началото на нашето по-сериозно познанство. Няколко месеца по-късно ми изпрати демото на парчето. Музиката беше точно това, което си представях, хареса ми супер много и след около половин час му го върнах обратно изпято с текст. Жоро е от хората, които обичат новото и различното. С него имаме много сходни виждания за света и това ни помага да сме по-ползотворни в работата си заедно.

Къде се намира този покрив и кой даде идеята видеото да се заснеме там? Забавлявахте ли се по време на снимките?

Покривът се намира в столичния квартал „Надежда“. Блок 365. Хаха. Идеята да сме там е на Рая Радичкова, която е и режисьор на видеото. За мен тя е един много красив и интересен човек, който е разбрал как трябва да погледне на света, за да сътвори изкуство от него. На самите снимки беше много забавно и непредвидимо. Преди да започнем ни валя два часа дъжд и просто си мислехме, че няма да спре. Рая беше изпаднала в лирическа паника, а аз помолих приятели да посвирим на покрива, за да накараме дъжда да спре. Общо взето планът ни се превърна в риск, който риск сплоти компанията доста бързо. Прибавям и веселия факт, че имах рожден ден тогава, и просто бях сигурна, че времето ще е благосклонно към нас. В крайна сметка проливният дъжд остави след себе си един прекрасен залез!

VICK
VICK

Има ли лична история зад текста на “Can’t Handle”? Какво се крие зад лириките на парчето?

Зад лириките на песента има доста лична история. Това е редица от преживявания, които минаваха през мен и оставяха доста дълга диря след себе си. Преживявания, които сведоха съзнанието ми до себеоткриване и пробуждане. А самият текст изразява всички изводи, до които стигнах. Реших, че не е нужно да изразя пред хората буквално какво ми се е случило, описано като картина, а просто да предам вече готовата информация, до която съм стигнала. За мен една от основните цели на музиката, е да ни накара наистина да се почустваме по-добре и чрез мелодия, която емоционално да отговаря на лириките, сами да стигнем до своите собствени изводи .

VICK
VICK

Кои са най-големите музикални вдъхновения на VICK?

Моите най-големи вдъхновения са всички артисти, които мислят по сходен начин като мен. Вдъхновят ме хора, които са будни и искрени пред публиката – хора, които използват всички средства, с които разполагат, за да изразят по-добре това, което се опитват да предадат. Не мога да скрия, че се интересувам силно от всичко ново, което излиза в момента и съм много впечатлена от twenty one pilots. Те умеят да изразят добре себе си и нагласата си към света - това за мен е важно. Други мои вдъхновения са Anouk, Gary Jules, Lorde, Years & Years.

Какво да очакваме от теб от тук нататък? Криеш ли още някоя изненада за нас?

Очаквайте интересно продължение на вече започнатото и защото е изненада, която крием, ви приканвам да очаквате спокойно в някой интересен ден да ви се покажем отново! 

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни