Ролята на Индиана Джоунс е един от ангажиментите, които изстрелват Харисън Форд към върховете на актьорската професия. Дебютът си като култовия търсач на съкровища той прави през 1981 година с филма "Похитителите изчезналия кивот", като място в сърцата на феновете намират и следващите два - "Индиана Джоунс и храмът на обречените" и "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход".

В момента по кината дават филм №5 от франчайза - "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", но трябва да се отбележи, че отзивите за него не са никак положителни, дори напротив. Самият Харисън Форд се завръща в ролята на Инди на вече 80-годишна възраст, което, за доста фенове, бе повече от излишно.

Оказва се, че американският актьор всъщност е извадил късмет, получавайки ролята на прочутия археолог. Самият Форд призна, че първоначално избор №1 за работата е бил неговият колега Том Селек, който обаче не е успял да се възползва заради сключен договор с друга продукция.

По това време Харисън Форд тъкмо е приключил снимките за Епизод V на "Междузвездни войни" - "Империята отвръща на удара", а Джордж Лукас го моли да прочете сценария на "Похитителите на изчезналия кивот". Харисън Форд уточнява, че по това време не е знаел, че ролята е трябвало да отиде в Том Селек, който обаче не може да я поеме заради участието си в сериала на CBS Magnum, P.I. - проект, който също му носи голяма слава.

За този казус Харисън Форд споделя: "Тогава не знаех, че това е сценарий, който някой друг вече е прочел, но не е могъл да приеме работата заради друг ангажимент. Става дума за Том Селек.

Форд признава, че е бил ентусиазиран да приеме ролята на Индиана Джоунс, но в никакъв случай не е предполагал, че филмът ще постигне такъв успех и че самият той ще играе персонажа в рамките на следващите 40 години.

Някои кино фенове знаят, че подобен късмет Харисън Форд изважда и по отношение на ролята си на Хан Соло в "Междузвездни войни". Тогава фаворит за работата е Бърт Рейнолдс, който обаче отказва ангажимента - нещо, за което след това признава, че съжалява.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар