Великият Харисън Форд мечтаеше да се оттегли с "гръм и трясък" като Индиана Джоунс, но ситуацията може да се окаже малко по-различна. Първите реакции за новия "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" вече са тук и трябва да кажем, че са доста... смесени.

Това е пети епизод от легендарната приключенска кино поредица, като за последен път ще видим и Харисън Форд като култовия търсач на съкровища. До премиерата на филма остават броени дни, но някои от първите ревюта не са никак приятни.

Някои от критиците имаха възможността да гледат филма по време на големия фестивал в Кан, където се състоя първото му излъчване пред публика. Журналистът от Forbes Саймън Томпсън, например, написа, че филмът е "разочароващ". Той добавя: "Липсва му магията, енергията и вълнението на предишните филми, особено на първите три. В голяма част от времето се усеща някак банален. Това е по-скоро пътуване, отколкото приключение, а голямото разкритие в третото действие, за съжаление, е глупост."

В същото време Дон Кай от Den of Geek определя лентата като "катастрофална скука", а историята описва като "глупава, без никакъв смисъл". Посочва, че във филма "няма никакви интересни персонажи".

Все пак, има и някои положителни отзиви. Ким Хорчър от IGN казва, че "Реликвата на съдбата" "малко се влачи", но все пак "забавата от приключението е налице". В същото време Лий Травис от Nerdist определя петия филм от "Индиана Джоунс" като "солидно предложение", с което е успял да се забавлява в кино салона.

Режисьор на "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" е номинираният за "Оскар" Джеймс Манголд, който има във визитката си солидни филми като "Логан" и "Форд срещу Ферари". Освен Харисън Форд, участие в лентата взимат още Фийби Уолър-Бридж, Антонио Бандерас, Джон Райс-Дейвис, Мадс Микелсен, Тоби Джоунс и други. Легендарните Стивън Спилбърг и Джордж Лукас, които имат главна роля в развитието на франчайза, участват в проекта като изпълнителни продуценти.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар