Пърси Джаксън отново е тук...

Боговете на Олимп, техните роднински връзки, вечни спорове за надмощие и роля върху човешките животи са колкото интересна, колкото и сложна тема. Може би си спомняте книгата „Старогръцки митове и легенди“, която даваше доста информация по въпроса. Темата обаче неведнъж е попадала и в художествената литература, а от няколко години я виждаме и в young adult романите.

Запознайте се с Пърси Джаксън. Баща му е богът на моретата Посейдон, а майка му е човек. И някъде след откритието за полубожествения му произход започва приключението му из гръцката митология, успешно пренесена в наши дни.

На 19 септември издателство ЕГМОНТ издава следващ роман от фантастичната поредица на Рик Риърдън. След „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ и „Героите на Олимп“ идва ред и на „Гръцките герои на Пърси Джаксън“.

Кой е отрязал главата на Медуза? Кой е опитомил Пегас? Кой е отгледан от мечка? Само един полубог би могъл да разкаже цялата история и кой друг, ако не нашият любим герой ще знае всички подробности за делата на Персей, Аталанта, Белерофонт, Херкулес и останалите гръцки герои.

Връщаме се 4000 години назад, за да обезглавим едно-две чудовища, да спасим няколко кралства, да нахлуем в Подземното царство и да откраднем плячката на разни зли хора. И това, изглежда, е само началото.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар