"Горещо" - защото всичко е въпрос на химия

Ако смехът наистина лекува, то постановката “Горещо” на театрална къща “Вива Арте” (режисьор - Асен Блатечки) е доктор от световна величина. Комедията на Жозиан Баласко ще докосне душата ви с хирургическа точност, не ви оставяйки друг шанс, освен да забравите за проблемите на външния свят, поне докато сте в театралния салон и наблюдавате вихрещите се с вещина актьори на сцената.


Арена на приключенията в “Горещо” е един симпатичен, доста арт апартамент в световната столица на любовта Париж. Сами ще се уверите, че трафикът във въпросния апартамент е усилен, подобно на центъра на многомилионен мегаполис в пиков час - постоянно някой влиза и излиза, но всеки път с различна история или причина. “Горещо” е постановка на действието - нищо не остава статично и такова, каквото е. Промените са константна величина и следват една след друга, за радост на публиката, която е големият победител от целия този чаровен екшън.

В центъра на всичко, случващо се в “Горещо”, е една наглед невзрачна дама, която обаче крие огромна тайна. Има нещо необичайно в нея и във феромоните, които тя отделя. Мъжете не могат да ѝ устоят по един особен начин, искайки още и още от нея. И дори няма значение, че тя няма външност, съответстваща на общоприетите стандарти за красота и сексапил. Героинята на Невена Бозукова - Неве е истински господар на мъжете, защото всичко е въпрос на химия.

Режисьорът на постановката Асен Блатечки е и сред актьорите, които се вихрят на сцената. Още в самото начало на представлението разбираме, че и при него не всичко е такова, каквото изглежда. И че може би той не е този, за когото се представя.

Милена Маркова - Маца е собственичката на въпросния парижки апартамент, където се развива цялото това приключение. В нейния живот всичко изглежда наглед подредено и прекрасно, докато входната врата на апартамента ѝ не започва да пропуска всякакви хора в него. А както добре знаем, където има много хора, неизменно има и малко хаос, лъжи, истории и какво ли още не.

Истински вулкан от емоции в “Горещо” е Калин Врачански, чийто персонаж е може би най-голямата жертва на феромоните, за които вече говорихме. Неговият живот е тотално съсипан, тъй като той не може да забрави жената, разбъркала безмилостно химията в него. На сцената Калин Врачанки крещи, плаче, тръшка се, изпада в истерии. Определено именно той е най-експресивен от своите колеги, а гримьорите са свършили отлична работа, тъй като едва можем да го познаем.

Не на последно място споменаваме и Стефан Иванов, който влиза в ролята на латино мачо, но с неочаквана и изненадваща страст към изкуството. Той се появява в постановката в един по-късен етап от нея, но можем да ви уверим, че няма да го забравите скоро.

В заключение можем да кажем, че целият екип на “Горещо” е свършил отлична работа, за да представи по възможно най-добър начин постановката на френската авторка Жозиан Баласко. “Горещо” ще ви помогне да се откъснете от реалността, смеейки се от сърце и душа. Ако обичате качествената комедия, то определено не пропускайте “Горещо” на сцената на театър “Сълза и смях”. Билети можете да закупите оттук.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни