Силно се надявахме, че един от най-успешните ексклузивни франчайзи на PlayStation - God of War ще се завърне с ново издание, а вероятно - и съвсем нова история, която да рестартира поредицата, а по всичко изглежда, че именно това може да се случи в съвсем близко бъдеще.

След като видя сметката на почти всички древногръцки богове, Кратос може да се насочи и към скандинавската митология. Или поне за това говорят изтекли изображения от разработката на евентуална нова God of War игра, стигащи до нас благодарение на NerdLeaks и един от артистите, работили за разработчика на франчайза Santa Monica Studio.

God-of-War-4-concept-art-Alfheim

Концептуалните изображения споменават Кратос по име и индикират, че той ще посети дестинации като Алфхайм и Ванахайм, които са два от общо деветте свята в митологията на Скандинавието. Алфхайм е земята на феите, а в изтеклите изображения тя е представена като мрачен град, изграден изцяло от камък.

Съвсем по друг начин изглежда Ванахайм, който виждаме като богата на цветове и багри гора, където обаче фауната подсказва за не една или две скрити опасности за нашия протагонист.

God-of-War-4-concept-art-1

Един от любопитните моменти е, че вместо любимите си остриета, прикрепени за ръцете му посредством вериги, Кратос държи в ръцете си брадва. Също така, за първи път до този момент, екзекуторът на Зевс носи и брада. В концептуалните изображения има и други познати елементи от вселената на God of War, като например зелени, възстановяващи здравето камъни, изрисувани с руни, които изглежда са еквавилент на сандъците с кълба, които познаваме до този момент. Налични са и перспективите за нови пъзели, които са задължителни във вселената на God of War.

40

Идеята, че Кратос може да тръгне по следите на скандинавските богове не датира от вчера или днес. В крайна сметка, нашият герой вече изби повечето богове от древногръцката митология, тъй че какво му остава? Бившият режисьор на сериите Дейвид Джаф дори бе потвърдил в едно от интервютата си, че подобен ход в развитието на сериите е бил обсъждан преди време.

God-of-War-4-concept-art-2

Едно е сигурно - скандинавската митология ще осигури на Кратос не по-малко достойни опоненти, като достатъчно е да споменем Тор, Локи или Один. Да не говорим и за десетките зверове и създания, с които този вълшебен свят е изпъстрен.

Припомняме също така, че през 2014 година Кори Барлог, който режисира God of War 2, може би се изпусна в едно от интервютата си, че от Santa Monica действително работят по ново заглавие от франчайза. Което и не е никак изненадващо, имайки предвид, че това е един от най-успешните гейминг франчайзи на PlayStation.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар