Гари Олдман е безспорно един от най-добрите, успешни и всестранно развити актьори на нашето време. Британецът може да се превъплъти буквално във всеки персонаж, за което свидетелства кариерата му до този момент - разнообразието от герои от различен тип е впечатляващо.

Феновете на Хари Потър също познават добре работата на Гари Олдман, имайки предвид, че във филмите той влиза в ролята на самия кръстник на момчето магьосник - Сириус Блек. Всеки, който е чел книгите, знае колко важен е образът на Сириус за самия Хари, а и за историята като цяло.

Любопитен факт е, че самият Олдман смята, че играта му във филмите за Хари Потър е била "посредствена", колкото и странно да звучи това от устата на толкова велик актьор. Той е на мнение, че е направил голяма грешка, като не е прочел книгите на Дж. К. Роулинг, преди да стъпи на снимачната площадка. Нещо, което от друга страна е направил Алън Рикман в ролята на Снейп и което му е помогнало да влезе толкова добре в ролята.

Гари Олдман бе гост в известния подкаст Happy Sad Confused и призна, че не е напълно доволен от работата си във филмите.

"Мисля, че работата ми във филмите за Хари Потър бе посредствена", изненадващо заяви Олдман. И добави: "Не, наистина мисля така. Може би ако бях прочел книгите, както направи Алън Рикман, щях да се справя много по-добре, щях да зная какво предстои. Честно казано съм на мнение, че щях да изиграя ролята по различен начин".

Съветът на Vibes.bg: Чудите се какво да подарите на близък човек? Подарете ТУК преживяване с Makaroon.bg.

Британският актьор каза още: "Ще ви кажа истината. Ако днес застана тук и се гледам в някой филм, а след това кажа "Господи, тук съм страхотен, това би било много тъжен ден, защото винаги трябва да се стремиш да направиш следващото нещо по-добре".

Гари Олдман
Гари Олдман като Сириус Блек

По-рано този месец Гари Олдман сподели в свое интервю, че ролите му в "Хари Потър" и в Батман трилогията на Кристофър Нолан са го спасили в момент, в който се е превърнал в самотен баща.

"Бях на 42, като изведнъж се събудих разведен и имах попечителство над момчетата си. Беше трудно, защото тогава имаше много промени във филмовата индустрия. Много продукции се заснемаха на места като Будапеща, Прага, Австралия и т.н. Благодаря на Бога за "Хари Потър". Ще ви кажа, че тези две продукции - "Хари Потър" и "Батман" наистина ме спасиха, защото те ми позволиха да свърша възможно най-малко работа за възможно най-много пари и да бъда вкъщи с децата ми".

Гари Олдман
Гари Олдман в трилогията за Батман

В момента можем да гледаме Гари Олдман в шпионския сериал на Apple TV+ Slow Horses, чийто трети сезон бе стартиран през този месец. През лятото шоуто бе подновено и за четвърти сезон, а отзивите за него са изключително добри.

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар