Празниците и краят на 2019 година наближават! Не знам за вас, но това междинно, празнично време е перфектно за видео игри - независимо дали за подарък, или за игра по време на Коледа. Тук сме подготвили един “блиц” списък с някои от най-добрите заглавия в гейминга през 2019, който обхваща всички възможни конзоли и платформи, за да няма обидени. Страхотна графика, саундтрак, история, драматични, забавни и абсурдни- така виждаме видеоигрите от изминалите 12 месеца.

Нека да започваме.

Untitled Goose Game

Платформа: macOS, Nintendo Switch, PC

 

Най-голямата изненада за годината беше видео игра, в която играчите поеха ролята на ужасна гъска. Играта е красиво елегантна, като едно пиано съпровожда вашите подвизи, докато изпълнявате списък със задачи: събирате заедно продукти, откраднати от градина, крадете играчки от деца, обирате магазинер. Има бутон за квакане и бутон за повдигане на крилете, никой от които няма значение за друго, освен да прави гъската по-реалистична. Хаосът, който бихте могли да предизвикате, поражда вълнение дори сред хората, които не се интересуват дълбоко от видеоигри.

Outer Wilds

Платформа: PC, PlayStation 4, Xbox One

 

След 22 минути слънцето ще залезе завинаги и всичко ще свърши. След това ще се събудите и ще започнете тези 22 минути отново, докато търсите отговор, за да поправите разбитата слънчева система. Outer Wilds е игра за малко синьо извънземно от планета на изследователи, хванати във времева линия, като се лутат из космоса, за да намерят изход от него за 22 минути. Въпреки обречеността на всичко, Outer Wilds не е мрачна, апокалиптична игра. Вместо това е вплетена идеята за откриване, надеждата, която подхранва стремежа към знанието и мира, който идва с осъзнаването на това колко малки сме всички за Вселената.

Fire Emblem: Three Houses

Платформа: Nintendo Switch

 

В първата половина на играта, вие сте професор във военна академия, отговорен за една от три групи талантливи, странни млади студенти. През втората половина на играта, вече са минали пет години и бившите ви ученици са във война с бившите си съученици и приятели. Ако внимавате в шахматната война на тази стратегическа игра, те ще оцелеят. Същото не може да се каже за сърцата им. Тази игра е трагедия, при която младите хора с добро социално положение се учат на цената на безиходицата при войната, която не се интересува от социалното положение на участващите в нея.

Baba Is You

Платформа: macOS, Nintendo Switch, PC

 

Поредица от невъзможни пъзели са събрани в Baba Is You, игра, която е трудно да се опише, лесна за разбиране и на моменти, вбесяваща за решаване. Там, където повечето игри с пъзели манипулират различни предмети, Baba Is You ви приканва да манипулирате и правилата. Всяко ниво започва по един и същи начин: със същество, наречено Baba, застанало в едната част на екрана, с конкретна цел на нивото в другата част. Стигането до целта никога не е възможно според правилата, с които започва пъзелът - затова трябва да ги промените. Baba ще се зарадва да оставите мозъка си в безпорядък, докато не го сглобите отново. Гениална игра, която силно препоръчваме.

Death Stranding

Платформа: PlayStation 4

 

Пост-апокалиптична видео игра на Хидео Коджима превръща играча в куриер, който има за задача да възстанови отново разделената Америка, преследвана от призраци на минали грехове. Пълен с богати идеи, Death Stranding ще ви кара да правите оръжия, захранвани от телесни течности в един момент, и да обмислите какво се случва, когато нацията умре в следващия, докато доставяте пакети през безплодните останки на вече бившите Съединени щати. Тази игра е произведение на изкуството за 2019 - пълно свидетелство за всички завладяващи и спиращи дъха емоции във видеоигрите и модерния ни свят.

Това беше краткото ни ревю на 2019 в гейминга. Надяваме се да се открили вдъхновение за подарък или за себе си. С нетърпение чакаме 2020 година, която да поднесе още страхотни заглавия.

Автор

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Напишете коментар