Историята на Ани Була е почти като извадена от филм. Докато разчиства един от килерите във фамилния си дом, Ани се натъква на стара кафява папка на покойния си съпруг - известния френски фотограф Пиер Була.

Първоначалният инстинкт на Ани Була й казва да изхвърли папката като непотребна вещ, но в последствие тя все пак проверява на какво се е натъкнала. А откритието си заслужава.

В прашната кафява папка Ани Була открива невиждани до този момент фотографии на вечния секссимвол на френското кино Бриджит Бардо - заснети в момент, когато бъдещата суперзвезда е все още 16 или 17-годишна. И все още много, много млада и невинна.

Прочетете още: Вечните жени на френското кино

Смята се, че фотографиите са заснети в началото на 50-те години на миналия век, оказвайки се, че Пиер Була е живял в същата сграда с малката тогава Бриджит. А какъв по-добър модел би имал един фотограф от самата Бриджит Бардо, макар и в този момент все още никому неизвестна?

Young Brigitte Bardot (1)

Бриджит Бардо е родена  на 28 септември 1934 година във френската столица Париж. Бъдещата актриса израства в семейство от средната класа, обитавайки един от хубавите квартали на Париж в близост до Айфеловата кула. Като малка Бриджит учи усилено балет, но в бъдеще тя ще се насочи към съвсем различно поприще.

Young Brigitte Bardot (2)

Още като тийнейджър хубавата Бриджит прави първи опити и в моделството, а на 15-годишна възраст тя вече се появява и на корицата на Elle. По това време Бриджит е забелязана и от младия режисьор Роже Вадим, с чиято помощ тя прави и първи стъпки в областта на киното. Скоро след това Роже Вадим се оказва и нейн съпруг.

Young Brigitte Bardot (3)

Дебютът си в киното Бриджит Бардо осъществява през 1952 година, когато се снима в комедията Le Trou Normand. Периодът между 1952 и 1957 пък се оказва изключително продуктивен за нея, като за тези пет години тя се снима в общо 17 ленти. През 1953 година Бриджит за първи път получава по-сериозно внимание от страна на медиите, появявайки се на популярния Филмов фестивал в Кан.

Young Brigitte Bardot (4)

През 1956 година Бриджит Бардо решава да се пробва и като сериозна актриса, участвайки в драмата And God Created Woman, разказваща историята за неморална тийнейджърка в малък град. Лентата се оказва повече от успешна, а с нея Бриджит Бардо се превръща и в звезда от световна величина.

Young Brigitte Bardot (5)

От тук нататът пътят към славата пред Бриджит Бардо се отваря широко, а красивата французойка не пропуска шанса си. През 1962 година тя печели италианския приз "Давид ди Донатело" за най-добра чуждестранна актриса, благодарение на ролята си във филма A Very Private Affair.

Young Brigitte Bardot (6)

През 1973 година, за ужас на феновете си, Бриджит Бардо обявява, че слага край на кариерата си на актриса. Като причина тя изтъква желанието си "да се оттегли от киното по възможно най-елегантен начин".

Young Brigitte Bardot (7)

Десет години по-късно Бриджит е диагностицирана с рак на гърдата, но за щастие се преборва с коварната болест и оцелява.

Young Brigitte Bardot (8)

Днес Бриджит Бардо е известна и като пламенен активист за правата на животните, а през 1986 година основава и собствена фондация, носеща нейното име.

Young Brigitte Bardot (9)

Преди няколко години режисьорът Кайл Нюман изявява желание да заснеме биографичен филм за живота на Бриджит Бардо, но реакцията на легендарната актриса е стряскащо откровена - "изчакай първо да умра".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар