Не може да се отрече, че Stranger Things притежава вълшебната формула на успеха, тъй като всички деца актьори в сериала са изключително талантливи, а един от тях, който несъмнено заслужава внимание, е Фин Улфхард. 17-годишната звезда вече има толкова много успехи зад гърба си, затова ако започнем да ги изброяваме, определено ще отнеме време. Въпреки това накратко ще се опитаме да ви представим откъде започва всичко, както и неговите интереси и планове за бъдещето.

Кариерата на Фин Улфхард започва на още на ранна възраст чрез Craigslist. Епизодични роли има и в известните продукции The 100 и Supernatural. През 2016 година ролята му на Майк Уилър в Stranger Things обаче го изстрелва на върха. А как я е получил?

Много лесно, поне за него. Докато бил болен, просто записал видео на телефона си и го изпратил на създателите на популярния сериал на Netflix. Те не закъснели и се свързали с него, за да го извикат в Лос Анджелис. Сюжетът, развиващ се през 80-те години, веднага грабнал окото на младия талант. “В резюмето го бяха нарекли любовно писмо към тийнейджърската драма, ужасите и научната фантастика на 80-те и веднага бях “за”. Обичам ретро културата. Обичам ретро игрите. Така че бях съгласен още в началото. Нямах нужда от подходящо обучение", споделя той.

През 2017 година изиграва ролята на остроумния Ричи Тозиър, част от “Клуба на загубеняците” в "То" по Стивън Кинг. Кари Фукунага, тогавашният режисьор, веднага го одобрява, но след като Анди Мускиети се заема с проекта, Фин трябва да се яви отново на кастинг, който, разбира се, преминава успешно. Има и съвпадение, което е доста изненадващо – и адаптацията по книгата на Стивън Кинг се развива през 80-те. Фин споделя, че положителната страна на това е, че няма сцени, на които трябва да гледа в телефона си.

Фин Улфхард

Следва участието му в продължението на "То", а най-новите му проекти са The Turning и Ghostbusters: Afterlife. Така постепенно става разпознаваем с ролите си в хорър жанра. Фин Улфхард разказва как това е пълна случайност и всъщност любимият му жанр е комедията. Може би затова приятелството му с комика Бил Хейдър е толкова силно. В интервюта Бил се шегува, че е участвал в продължението на "То" като порасналия Ричи благодарение на Фин, сравнявайки го по влиятелност с Джофри от "Игра на тронове".

Фин Улфхард

Канадският актьор доказва, че умее да се превъплъщава във всякакви персонажи в "Щиглецът". Филмът е направен по едноименния роман на Дона Тарт, а Фин е Борис – роля, която е трудна, защото Борис е украинец и защото пие, пуши и е наркоман. Превъзходното му представяне и в тази продукция не е учудващо, имайки предвид, че семейството му е част от индустрията – брат му Ник също е актьор, а баща му, въпреки че е изследовател по професия, е написал няколко сценария. Още повече, че Фин е със смесен произход, помагайки му допълнително да изиграе, че родом е от друга държава.

Освен да балансира училището и да е на снимачната площадка, той се занимава и с музика - свири на китара, пиано, барабани и хармоника. Calpurnia е първата рок банда, от която е част, но тя се разпада в края на 2019 година. Това далеч не значи, че се отказва – новата му банда се казва The Aubreys, като саундтракът за The Turning е техен. Концертът Strange 80s беше с благотворителна кауза за набиране на средства за Sweet Relief – организация, която помага на музиканти в затруднение, нуждаещи се от медицински грижи. Актьорът е продавал и мърч, а приходите са за деца от местни общности, подкрепяйки информираността за аутизма.

Фин Улфхард

Постиженията му не спират дотук. Миналата година стана и новото лице на Saint Laurent за колекцията есен/зима. В дългосрочен план Фин има амбицията самият той да стане режисьор, а това, че е на снимачната площадка и се учи от най-добрите, е в негова полза. “Всички мои любими режисьори и комици са провокатори и тестват границите. Надявам се като режисьор да мога да представя това, което искам във филмите си и да мога да кажа това, което искам с изкуството си", споделя още той. Сценарият за първия му филм Night Shift вече е готов, остава само заснемането, което значи, че съвсем скоро вероятно ще го видим. За вдъхновение му служат тийнейджърски комедии като Booksmart и Superbad, както и всички продукции на Джъд Апатоу. Почитател е и на неловкия хумор, така че определено може да очакваме да се получи нещо интересно.

След като завърши училище, Фин не е сигурен дали веднага ще отиде в колеж, тъй като иска да опита да поживее малко сам и да бъде просто дете, дори само за няколко месеца. Едно обаче е сигурно – има светло бъдеще и оттук нататък му предстоят още много успехи.

Автор

Като личност към амбиверт - обичам да се социализирам, но понякога просто презареждам батериите с дейности като писане, четене, гледане на сериали, слушане на почти всякаква музика, понякога и с пътувания. Моя страст е азиатската култура, тъй като за нея може да се говори много. Не тръгвам никъде без хубава книга. Някои хора ме описват като сериозен човек, други са запознати и с по-забавната ми страна, аз пък се определям, че съм между двата полюса.

Напишете коментар