Вече се работи по биографичен филм за най-богатия човек в света Илон Мъск, съобщава Variety. Лентата ще бъде базирана на написаната от Уолтър Айзъксън биография, а режисьор на проекта ще бъде Дарън Аронофски.

Биографията на Мъск от майстора на този жанр Уолтър Айзъксън бе издадена през септември, а според информацията на Variety, конкуренцията за бъдещия филм е била жестока, що се отнася до студията, които са искали да се захванат сп проекта. В крайна сметка филмът ще излезе под шапката на компанията A24.

Както споменахме, Уолтър Айзъксън е световнопризнат майстор на биографиите на известни личности. Някои от тях дори вече са се превърнали във филми. Такъв е случаят с неговия труд за основателя на Apple Стив Джобс, който през 2015 година се превърна във филм с Майкъл Фасбендър в главната роля. Тогава режисьорската задача бе поверена на британеца Дани Бойл, а сред ангажираните актьори бе и Кейт Уинслет.

Американецът Дарън Аронофски е един от най-уважаваните съвременни кино режисьори. През миналата година той предизвика шум с изключителния си филм "Китът", който донесе първи "Оскар" на актьора Брендън Фрейзър. Във филмографията му виждаме още страхотни филми като "Майка", "Реквием за една мечта" и "Черен лебед".

Основател на компании като TESLA и SpaceX, днес Илон Мъск е най-богатият човек със състояние от около 230 милиарда долара. Той е собственик на една от най-големите социални мрежи на планетата - X, а освен това работи по компаниите The Boring Company, Neuralink OpenAI. Макар и критикуван от някои хора за определени свои възгледи и решения, безспорно е, че Илон Мъск е един от най-брилянтните и активни предприемачи на нашето време.

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар