Eminem с прочувствено обръщение към Тупак


Eminem никога не е криел любовта и уважението си към покойния Тупак Шакур, като този път белият рапър от Детройт изрази чувствата си чрез специално писмо, посветено на един от големите му кумири.

Преди години Eminem продуцира един от албумите на Тупак, издадени посмъртно - Loyal to the Game, а скоро след 19-годишнината от смъртта на Шакур, Slim Shady му посвети лично писмо чрез списание Paper.

В своето обръщение Eminem споделя, че за първи път е чул Тупак в парчето "I Get Around". "Бях на 18 или 19 години и си спомням, че си помислих - "Кой е това?" Той се отличаваше толкова много от останалите. След това си набавих и първия му албум - "2Pacalypse Now". Видях и видеото на "Brenda's Got A Baby" и си помислих - "Боже мой". Когато се стигна до издаването на "Me Against the World", Тупак вече се намираше в своя апогей".

Eminem не пропусна да изтъкне и поетичния талант на Тупак, с който загиналият през 1996 година рапър е помнен и до днес. "Начинът, по който той подбираше кои думи да изрече, и с кой бийт да го напарави, бе гениален. Сякаш той знаеше коя част от бийта и коя смяна на акорда бе правилното място, за да изрече тези определени слова. Да те накара да почувстваш това, което казва. Неговото умение да докосва животите на хората бе просто невероятен".

Eminem споделя, че докато е слушал артисти от калибъра на N.W.A, Big Daddy Kane и Public Enemy, "Тупак е бил първият, който наистина му е помогнал да пише песни, които да означават нещо".

tupac-hip-hop-lost-leader

"Той бе суперзвезва във всеки аспект на думата. Просто ти се искаше да познаваш този човек. Казваш си - "човече, искам да се помотая с Тупак".

Тупак винаги е бил известен като емоционален артист и същински вулкан от емоции, а Eminem не пропуска и да изтъкне универсалността на Шакур като рапър. "Ако той изпълнява тъжна песен, то няма как да не заплачеш. В него имаше много различни страни: понякога му бе дошло до гуша, в друг случай бе ядосан, настроен за война или пък радващ се на хубави моменти. Неговият дух ми проговори, защото сякаш и ти самият разбираш всичко, през което той преминаваше. Особено в Me Against the World. Просто чувстваш всеки един аспект от болката му, всяка емоция - кога е щастлив и кога е натъжен".

"Той бе толкова универсален. Ако не си в настроение за това, което ти предоставя в тази песен, винаги има подготвено нещо друго за теб. Той покриваше широка перспектива и показваше различни страни от себе си. Но най-доброто нещо за него бе това, че е човешко същество. Тупак те оставяше да видиш това".

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни