МЕСТА И СЪБИТИЯ

Британската банда Editors ще свири в Бургас

Pinterest LinkedIn Tumblr

Editors, eдна от най-добрите съвременни европейски групи на живо, са второто голямо име, което идва у нас на BURGAS SUMMER LIVE това лято. Концертът в Бургас е с лимитиран капацитет, а билетите влизат в продажба днес на https://ticketstation.bg/.  

Editors са хедлайнерите в неделя, 13 август, на поредицата концерти на Fest Team BURGAS SUMMER LIVE, която ще се провежда на пристанището в морския град в партньорство с Културно-масова дейност и с подкрепата на Община Бургас. 

В продължение на две десетилетия Editors проправят своя славен път към върховете на британския рок звук, като през това време не спират да печелят най-високите отличия, които може да постигне една банда от Острова – платинени и златни плочи, хитови сингли, номинации за Mercury и Brit награди, разпродадени турнета и репутация на една от най-добрите групи на живо. За международния им успех са отговорни не само емблематичният баритонов глас и завладяващото сценично присъствие на Tom Smith и способността им да пишат класни рифове и абсолютни рок химни, но и смелостта им постоянно да експериментират. Editors никога не са били група, която прави това, което се очаква от нея. Последният им, седми албум, EBM е поредният музикален завой. Това е най-нестандартният материал на Editors досега - вълнуващ, безмилостен тласък на пълнокръвен електро-индустриален рок.

Алтернативното рок явление ALI са българската група, която се качва на сцената на 13 август. ALI идват от бъдещето с категоричността на настоящето, те са: Али Абдала (вокали и китара), Калоян Димитров (бас китара), Петар Шварц – китара, Антони Иванов (китара), Орлин Станчев (барабани) и Емил Доков (беквокали). Музикалното приключение на бандата, създадена преди малко повече от две години органично между приятели, включва пет (от пет!) сингъла Номер 1 в националните рок класации, лоялна фен база, два местни хедлайн фестивала и селекция за музика в реклама на международна фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ. 2023 е годината, в която ALI ще представят и дебютния си албум, по който работят методично и прецизно в момента. 

Припомняме, че на 11 август в Бургас ще свирят Franz Ferdinand, Nothing But Thievеs и Hayes & Y. Събитието във Facebook за BURGAS SUMMER LIVE е тук: https://fb.me/e/QnlrNrCB. Членовете на Fest Club вече могат да закупят билети за концертите на цени от 88 до 200 лв. Днес, 25 април, стартира и масовата продажба за всички с цени на билетите от 99 до 220 лв. в мрежата на Ticketstation. 


Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар