"Домът на дракона" е първият спиноф сериал от вселената на "Игра на тронове", като първият сезон на проекта пожъна страхотен успех. Шоуто постигна някои рекорди по гледаемост в стрийминг платформата HBO Max, а освен това си спечели предимно позитивни отзиви от страна на фенове и критика. Самият Джордж Р. Р. Мартин бе отговорен за сценария на сериала и това бе видимо - историята е добре структурирана и разказана майсторски.

Първият сезон на "Домът на дракона" приключи и е наличен изцяло в HBO Max, като сега феновете на шоуто очакват втори. А по думите на Франческа Орси, директор на драмата в HBO, ще можем да се насладим на "поне четири сезона или повече" от "Домът на дракона".

Орси даде интервю за Deadline, в което също така разкри, че "няма гаранция", че сериалът за Джон Сноу ще стане реалност. При "Домът на дракона" обаче ситуацията е съвсем различна, защото този сериал вече е един от лидерите на HBO по отношение на оригиналното съдържание.

Голямата новина за втори сезон е, че режисьорът Мигел Сапочник ще се оттегли от проекта, а неговото място ще бъде заето от Райън Кондал. Франческа Орси потвърди, че последният ще се срещне с Джордж Р. Р. Мартин съвсем скоро, за да обсъди бъдещето на шоуто.

Говорейки за дължината на сериала, Орси сподели: "Няма нищо финализирано, всичко е обект на дискусии. Джордж и Райън ще се срещнат след стачката на сценаристите. По принцип срещата им бе планирана преди стачката, за да се обсъди кога ще приключи шоуто. Дали ще е четири сезона? Имайки предвид къде се намираме в момента, съмнявам се да е по-малко от четири. А може и да се окажат повече. Ще видим."

Трябва да се отчете, че думите на Франческа Орси не могат да бъдат считани за официално потвърждение от страна на HBO, но са силен сигнал в тази посока. Самият Джордж Р. Р. Мартин бе споделил мнение, че според него "Домът на дракона" се нуждае от поне четири сезона, за да разгърне изцяло историята си. Не е тайна, че романът "Огън и кръв" обхваща около 150 години от историята на Вестерос, приключвайки с т.нар. "танц на драконите".

"Домът на дракона" разказва за времето, в което родът Таргариен управлява Вестерос, благодарение и на своите дракони. Типично за "Игра на тронове", основен акцент в шоуто е вътрешната борба за власт, водеща до интриги, предателства и в крайна сметка - война.

В момента вторият сезон на сериала се снима във Великобритания, като се очаква той да се разгърне в рамките на осем серии.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар