Приключенията на доктор Дулитъл отново на голям екран

Доктор Дулитъл отново е при нас готов за нови приключения, срещи и истории, които ще обърнат света му наопаки за пореден път. Филмът е дело на продуцента на хитовите заглавия „Господарката на злото“ и „Алиса в страната на чудесата“. Световната му премиера беше на 1 януари 2020 година, а днес започва екранизацията му и по българските кина. Главната роля на доктор Дулитъл този път е в ръцете на Робърт Дауни-младши.

Седем години, след като е загубил съпругата си, ексцентричният доктор - известен лекар и ветеринар на кралицата на Англия - е изолиран зад високите стени на имението „Дулитъл“, единствено в компанията на любимите си екзотични животни. Но когато тя се разболява, на Дулитъл му се налага да предприеме опасно пътуване към митичен остров в търсене на вълшебно лекарство.

Към смелото му пътешествие се присъединява младият и самоназначил се за негов чирак Томи, както и необичайна разнородна група от негови приятели - животните, сред които тревожната притеснена горила Чи-Чи, ентусиазираната, но с не особено развит интелект и самонадеяна патица Даб-Даб, дует цинични щрауси, един от които е Плимптън, екзалтираната полярна мечка Йоши и решителният строг папагал Полинезия, който служи като най-доверен съветник на Дулитъл. Възвръщайки остроумието и смелостта си, той се сблъсква със стари противници и открива нови чудати създания, а пътуването се превръща в най-епичното приключение на живота му.

 

Филмът ни въвлича в необичайната вселена на странника Дулитъл - неподражаемия по своя стил и способности и леко ексцентричен доктор, който се е капсулирал в свой особен свят. Той просто не разбира хората, негови най-достойни събеседници са животните.

Историята на Доктор Дулитъл започва в далечната 1920 годината в детската поредица на английския писател Хю Лифтинг. Издадени са дванадесет негови детски книжки, в които главен герой е докторът говорещ с животни. Едва осем години след издаването на първата детска книжка, историята е екранизирана и излиза първият филм, разказващ историята на Лифтинг. Това е ням анимационен късометражен филм наречен „Доктор Дулитъл и неговите животни“. През годините приключенията на доктора са представяни в шест различни филма носещи името „Доктор Дулитъл“. Интересен и не толкова известен факт е това, че вълнуващата история дори е пресъздадена в сериал, който излиза в рамките на две години от 1970 година до 1972.

Дулитъл

Сега екипът на продукцията на „Доктор Дулитъл“ ни дава отново възможността да се насладим на една любима на всички ни история, представена на много високо професионално ниво в кино индустрията. Днес ние можем да се потопим в историята на доктора на 2D, 3D и 4DX. Започва едно опасно пътешествие, в което той и всички негови приятели от разнородния животински свят се впускат стремглаво. Бурни води и изпитания по пътя към крайната цел на нестандартния отбор, един емблематичен саундтрак и една толкова фантастична реалност, че чак прилича на истинска – това са само част от посоките, които продукцията ни предлага.

Виктория Рачева
Виктория Рачева

Виктория, на 20 години. Студент по Журналистика в Софийски университет. Обичам да търся, разпитвам, намирам...понякога намирам себе си. Добра душа с големи мечти и вяра в страхотния живот, който тепърва предстои.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни