Dam-Funk раздвижва София със свежа порция фънк


Датата 15 октомври ще бъде отбелязана в календара от българските фенове на фънка, защото директно от Лос Анджелис в родната столица пристига едно от лицата на новите течения в знаковия жанр, а именно - Dam-Funk.

Шоуто на Dam-Funk ще се проведе на 15 октомври в столичния клуб Mixtape 5, като Dam-Funk пристига у нас със собствения си бенд. Очаквайте да чуете селекция от нови и стари парчета, които със сигурност ще ви накарат да се поразкършите.

Деймиън “Dam-Funk” Ридик добива култов статус oще с излизането на дебютния му албум Toeachizown през 2009 година.  Успехът го следва и с Adolescent Funk (2010), Higher (2013) съвместно със Steve Arrington и емблематичния 7 Days of Funk (2013), заедно със Snoop Dogg. Преди броени дни излезе и най-новият албум на артиста Invite the Light (2015), който включва редица колаборатори от ранга на Q-Tip, Snoop Dogg, Flea, Ariel Pink, Junie Morrison, Jody Watley, Computer Jay и други.

Стилът на Dam-Funk, сравняван с ранния Prince, често е определян като истински ренесанс за музиката на Лос Анджелис. В албумите си той умело играе със стиловете и съчетава буги, модерен соул, електро-фънк и джаз. Смятан за логичното продължение на G-Funk ерата в хип-хопа, Дейм е безкомпромисно еклектичен DJ и селектор, който не признава граници и в композирането. Парчетата му изобилстват от синтезатори, бас и галактически хармонии, в които фънкът е само основата.

Точно на този неповторим подход в музицирането ще станем свидетели след по-малко от месец, а билети за събитието могат да бъдат закупени на цена от 25 лв. в мрежата на Еventim.bg.

DAM FUNK LIVE BAND

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни