"Никога няма да се върна в социалните мрежи". Колко ли често сме си казвали това, след като импулсивно решим да изтрием профилите си във Facebook и Instagram? Малцина обаче спазват обещанието си, защото повечето все пак се завръщаме онлайн.

Съвсем различен обаче е случаят при британската актриса Дейзи Ридли, добила широка популярност с ролята си на Рей в Междузвездни войни. Откакто преди време тя изтри профилите си в социалните мрежи, британката все още не се е завърнала в онлайн пространството. И изглежда няма никакво намерение да го прави.

През 2016 година Дейзи Ридли първо изтри профила си в Instagram, а след това стори същото и с Facebook. Тя споделя, че по това време е чувствала твърде много натиск да бъде активна онлайн, което никак не ѝ е харесвало.

"През цялото време си мислех - "О, Боже, трябва да постна нещо. Не съм го правила от толкова много дни". Сега, като се замисля, всъщност е доста приятно да не съм в социалните мрежи", сподели тогава актрисата. Тогава тя добави: "Аз съм на 24 години. Имам още много да раста. Трябва да се оправям с много неща, дори в личен план. Да бъде на показ пред милиони хора, които ме следят, това е някакси допълнително напрежение за мен."

Тези дни Ридли гостува на сутрешното шоу AM to DM на изданието BuzzFeed News, споделяйки че днес връзките ѝ със социалните мрежи са "отсечени като крайник на Скайуокър".

Дейзи Ридли е на мнение, че социалните мрежи имат негативно влияние върху менталното ни здраве. Тя специално поздрави певицата и актриса Селена Гомес, която през миналия месец заяви, че социалните мрежи са се оказали "нещо ужасно" за хората от нейното поколение. Любопитното е, че Гомес е един от най-следваните хора в тях изобщо.

Дейзи Ридли не е единствената актриса от "Междузвездни войни", която напусна социалните мрежи. Това стори и американката от виетнамски произход Кели Мари Тран, която изигра ролята на новия персонаж Роуз Тико в епизод VIII "Последните джедаи". След премиерата на филма тя бе подложена на толкова голям тормоз от интернет тролове, че в крайна сметка бе принудена да изтрие профилите си.

Междувременно Дейзи Ридли обеща на феновете на "Междузвездни войни", че те ще останат доволни от предстоящия епизод IX на сагата, носещ името "Възходът на Скайуокър". Филмът е режисиран от Джей Джей Ейбрамс и ще бъде своеобразен завършек на историята на рода Скайуокър, започнала със самото начало на поредицата. "Това е брилянтен завършек на историята", сподели британката.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар