Вселената на "Междузвездни войни" добива сериозен привкус с марката Игра на тронове. Причина за това е потвърждението от страна на Walt Disney, че създателите на хитовия сериал Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс ще застанат зад следващите три филма от легендарния франчайз.

В случая, разбира се, говорим за филмите след тазгодишния Епизод IX "Възходът на Скайуокър", който ще бъде режисиран от Джей Джей Ейбрамс.

Преди седмица Disney обяви плановете си за коледни премиери в следващите 8 години, като през 2022, 2024 и 2026 година са планирани три филма от "Междузвездни войни". Вече официално можем да заявим, че това ще бъдат продукции, създадени от дуото Беньоф - Уайс.

Новината бе потвърдена лично от изпълнителния директор на Walt Disney Боб Айгър.

Беньоф Уайс
Дейвид Беньоф & Ди Би Уайс

Както е известно, през тази година "Игра на тронове" приключва своето съществуване, което дава ново поле на изява за Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс. Двамата са огромни фенове на "Междузвездни войни", поради което те с радост приеха предложението да се впуснат в подобно приключение.

Все още няма никакви подробности относно бъдещите филми на Беньоф и Уайс. Според някои слухове, действието в тях ще се развива доста години преди сагата на Скайуокър.

Смята се, че собствена трилогия ще създаде и режисьорът на Епизод VIII "Последните джедаи" Райън Джонсън, но потвърждение по този въпрос все още няма. Според слухове в последните дни, Disney може и да се откажат от тези си планове.

Междузвездни войни
Вселената на "Междузвездни войни" продължава да се разраства

Преди време президентът на Lucasfilm Кейтлин Кенеди се изказа ласкаво относно уменията на Беньоф и Уайс. "Дейвид и Дан са двама от най-добрите разказвачи на история в днешно време. Те умеят да изграждат комплексни образи и дълбоки истории, което ще тласне "Междузвездни войни" в нови и вълнуващи посоки."

Самите Беньоф и Уайс споделиха преди време вълнението си от своето ново предизвикателство. "През лятото на 1977 година ние отпътувахме към една далечна галактика, а оттогава не спираме да мечтаем. За нас тази възможност е истинска чест, като сме и малко ужасени от отговорността. Развълнувани сме да започнем веднага, щом финалният сезон на "Игра на тронове" приключи."

Следващият филм от "Междузвездни войни" "Възходът на Скайуокър" ще дебютира на голям екран на 20 декември тази година.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар