Лятото все още е тук, което ни позволява да пренесем офиса си навън, радвайки се на чистия въздух и порциите слънчеви лъчи. Има множество начини да го направим, стига да притежаваме достатъчно голяма тераса или дори собствен двор. Нужно е единствено желание и нужните мебели, за да го сторим.

Използвайте терасата си

Ако имате достатъчно късмет, то вашият апартамент ще върви и с тераса, която можете да превърнете в новия си хоум офис. Днес множество магазини предлагат отлични ратанови мебели за тераса, които ще ви свършат безупречна работа.

Разполагайки с основата, вече можете да експериментирате. Ако си падате по естетиката, направете малка декорация на новото си офис пространство. Тук цветята са страхотна идея, а също така и свещите, ако възнамерявате да работите вечер. Не забравяйте и чадъра за защита от слънцето, който ще ви бъде нужен, ако смятате да прекарате цял ден на терасата.

Да имаш собствен двор е наистина приятно

Ако сте едни от щастливците, които живеят в къща или партерен апартамент със собствен двор, няма да крием от вас - наистина ви завиждаме! Съветът ни е да използвате това пространство възможно най-пълноценно, тъй като доста други хора единствено си мечтаят за такова.

Ако искате да комбинирате почивка и работа, колкото и странно да звучи, първата ви задача е да си осигурите добри и удобни шезлонги. Не забравяйте и малката масичка, където да оставите питието си, което консумирате докато вършите работните си задачи. И тук ще ви напомним за чадъра, който е покупка в графа “задължителни”.

Стига да живеете сами и дворът да е напълно ваш, няма проблем да си осигурите и малко музика за настроение. Тук бихте могли да си закупите портативна колонка, например, която да свържете с мобилния си телефон и лесно да управлявате плейлиста си. Да живеят новите технологии!

офис навън

Все повече работодатели разбират предимствата на хоум офиса

Вероятно и заради пандемията от COVID-19, много работодатели започнаха да разбират, че работата от вкъщи си има и предимства. Тя позволява на служителите да намалят ежедневния стрес и разходи от пътуване, докато се радват на спокойствието на домашния уют. Известно е, че все повече големи корпорации в световен мащаб разширяват политиката си, свързана с хоум офис. 

Някои изследвания показват, че хората, определящи се като интроверти, дори работят осезаемо по-ефективно от вкъщи. Това е поради факта, че те елиминират притеснението от това да бъдат сред хора, което изостря уменията им в работата. Възможността да прекарваш повече време с домашния си любимец също е стимул, който се отразява положително на работната ефективност.

Когато домът се превърне в офис

Ако работите в компания, която окончателно ви е дала “зелена светлина” да превърнете дома си в офис, то е време да си напазарувате някои неща. Магазини като VidaXL.bg предлагат впечатляващо разнообразие в сферата на домашния интериор, включително мебели и декорация за работещите от вкъщи. Не пропускайте да се възползвате и от специалния онлайн асистент за избор на магазина, който ще ви помогне да направите правилния избор, без да се налага да скролвате през целия му асортимент. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар