Cool Kid$ пред VIBES: Тук сме, за да останем


Cool Kid$ са нова група на българската музикална сцена. Но обещават, че са тук, за да останат. Трите момчета вече дадоха и първата си заявка, след като наскоро пуснаха своя дебютен сингъл "Давай".

Cool Kid$ са Борислав Тонев, Панчо Карамански и Преслав Бориславов - Пресли. Макар и тепърва да се запознаваме с тях като артисти, те съвсем не са нови лица на родния хоризонт. Трите момчета са талантливи хитмейкъри и пишат парчета за добре познати имена като Михаела Маринова и Невена Пейкова. 


След като досега създават музика за други артисти, Cool Kid$ решават, че е време да покажат лицата си и да излязат на преден план. Ние от VIBES ги потърсихме, за да ни разкажат повече за себе си и за онова, което можем да очакваме от тях.

Здравейте, Cool Kid$. Вие сте нови имена на българската музикална сцена. Какво задължително трябва да знаем за вас?

Трябва да знаят, че сме тук, за да останем. Музиката ни е различна от това, което са свикнали да слушат - ние сме дръзки в идеите си и не правим компромиси.

 

“Давай” е първото ви парче и звучи супер. Това ли е саундът, който можем да очакваме от вас и в бъдеще? Или предстои да чуем още много различни неща?

Всъщност създадохме групата точно с идеята, че можем да правим каквото си пожелаем, без да се съобразяваме с нечии желания или очаквания. Че можем да творим свободно, без да си налагаме граници. Целта ни е всеки път да изненадваме публиката и да не свикват с някакъв типичен саунд, и да не знаят какво да очакват. Единственото нещо, което могат да очакват със сигурност, е че песните ще са яки и различни от всичко останало.

Пресли Бориславов

Макар и да сте нова банда, вие всъщност изобщо не сте нови на сцената. Автори сте на някои от нашумелите напоследък родни парчета на други артисти. Каква е разликата между това да пишеш музика за друг изпълнител и това сам да я представиш пред хората?

Основната разлика е, че когато работиш за някой артист, твоята роля изисква да се съобразяваш с неговата визия и желания. Когато правим музика заедно, границите се отварят и можем да правим каквото си искаме. Процесът е много по-забавен и резултатът винаги е по-интересен. Нашите идеи са по-екстремни и не се страхуваме да провокираме, както направихме с нецензурираната версия на видеото ни.

Панчо Карамански

Наричате се “бой банда от нов вид”. Какво точно имате предвид в случая?

Това беше една шега между нас тримата, на която доста се смяхме и медиите взеха прекалено насериозно. Всъщност сме пълна противоположност на бой банда, понеже сме електронни музиканти и сме съвсем различни от типичната бой банда, която обикновено е съставена от красиви млади момченца, които не си пишат песните и пеят на плейбек докато танцуват заучена хореография. Ние правим музика в студио, докато пием бира.

Какво прави човек cool в днешно време?

В днешно време опаковката те прави куул. Хората се лъжат лесно от лъскави клипове и песни с напомпани полуготови бийтове без съдържание, които трудно се различават един от друг. За нас cool е да си различен, да бъдеш себе си и да се гордееш с това което си.

Cool Kid$

А кое е обратното на cool?

Да подражаваш на другите и да правиш нещо, само защото другите го правят, а не защото те кефи.

Да създадеш банда е лесно, но по-трудното е да се задържиш на сцената. Вие как смятате да го направите?

Като правим различни и интересни неща всеки път, без да влизаме в някакъв коловоз и да повтаряме последното нещо, само защото е било успешно и защото така е по-лесно.

Борислав Тонев

Кога ще можем да чуем следващо парче от Cool Kid$? Работите ли вече по такова?

Да, всъщност парчето е почти готово и със сигурност ще се появи в следващите месеци. Имаме доста интересна идея за видеото, която със сигурност ще изненада хората. Не можем да се ангажираме със срок, но се надяваме да е достатъчно скоро.

Кажете ни нещо, което не знаем за вас?

Обикновено сме доста цивилизовани пред медиите и пред колегите ни, но когато се съберем заедно нивото спада драстично. Обикновено си говорим само глупости и понякога си правим импровизирани поп-фолк партита, на които пада голям смях.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни