Close the Loop или рециклираната мода на H&M


"В модата няма правила, освен едно. Това, че трябва да рециклирате своите дрехи. Нашата мисия е да затворим производствения цикъл в модата. Със събирането на стари дрехи и превръщането им в нови модели, вместо да ги изхвърляме на боклука, можем напълно да променим начина, по който се създава мода. Това ще намали нуждата от нови суровини, както и цялостното влияние на модата върху планетата. Чисто нови модели деним, създадени от рециклирани материали чрез Инициативата за събиране на стари дрехи, са налични в нашите магазини и онлайн от днес."

H&M са иноватори. Създават достъпна ценово мода, която обаче е с високо качество, често и в колаборация с най-актуалните имена в индустрията. Шведският бранд живее в нашето време - следи блогове и социални мрежи, функционирайки в завиден синхрон с тях, инфлуенсърите на днешната реалност.


От днес в магазините на марката и онлайн влиза нова колекция деним Close the Loop, изработена от рециклирани тъкани. Материалите за нея са набавени чрез Инициативата за събиране на стари и ненужни дрехи, активна в 3 300 магазина на H&M по света.

Във видеото, създадено, за да популяризира каузата, са заснети известни личности, познати със специфичния си личен стил. Сред тях са известният с провокативната си визия Iggy Pop, блогърът и фотограф Singh Street Style, както и дизайнерките на слънчеви очила и близначки Coco and Breezy.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни