Много хора, които не са живели по това време, и някои, които са, биха могли да определят 80-те като време, известно с необичайните си и скандални модни решения. Много от тях могат да бъдат описани в старата поговорка "по онова време ми изглеждаше добра идея".

Модата може да е нямала своя апогей през това десетилетие, но от друга страна не може да се отрече, че 80-те години бяха чудесно време за телевизията. Много от предаванията, които се излъчваха, изминаха дълъг път, за да внушат на хората идеи как да се обличат.

Сега нека проследим три от най-епичните телевизионни сериали, които са повлияли на зрителите не само по отношение на това какво правят, но и какво обличат.

Miami Vice (1984-1990)

Сериалът проследява подвизите на двама офицери, специализирали се в борбата с наркотиците, които патрулират по улиците и плажовете на Маями. Много мъже внимателно наблюдаваха звездата Дон Джонсън и копираха неговата визия: спортно яке в неонови цветове, тениска под него и набола брада.

Dynasty (1981-1989)

Ако сте искали да изглеждате модерни и елегантни през 80-те години, то вие най-вероятно сте следяли всяка седмица по телевизията историята на семейство Карингтън. Това, което направи шоуто така популярно, бяха женските свади, превъзходната игра на звезди като Джоан Колинс и отличните указания как да се обличате като богатите и известните.

Square Pegs (1982)

Тази комедия, в която участва младата Сара Джесика Паркър, продължи само един сезон. Той обаче ни даде чудесна представа за това какво е да си тинейджър през 80-те години от начина, по който говорят, музиката, която слушат, и най-вече как се обличат в сериала.

Автор

Йоана е филолог по образование, даоист по душа и немофил. С усмивка гори повече врагове отколкото калории. Обожава остроумието, асоциира се със сарказма, смее се на инсинуации, но се възхищава и я пленява добротата. Въоръжена е до зъби с емпатия и истината. Нямате шанс срещу нея.

Напишете коментар